Storeslem til Gildes pinnekjøtt!

(02.12.16) Gilde tok alle pallplassene i VGs store test. 19 varianter var med men ingen nådde opp mot vårt pinnekjøtt!

Aller best ut kom pinnekjøttet av Høgfjellslam som produseres på Nortura Gol og som ifølge dommerne smakte "deilig av kjøtt og fett, duftet slik pinnekjøtt skal, var fint saltet, hadde saftig og mør konsistens og lange fine pinner." Terningkast 6!

Like bak fulgte Gildes urøkte pinnekjøtt som er vårt største volumprodukt på pinnkjøtt, og produseres på Nortura Sogndal. Terningkast 5 og juryens vurdering: "Veldig god og moden smak, varierte stykker med mye kjøtt. Mørt med god tyggemotstand. Anelse mer salt enn vinneren. Dette likte vi!"

Den delte andreplassen med pinnekjøtt fra Gilde Gourmetlam, også produsert på Gol, med terningkast 5: Fine møre kjøttstykker med flott farge. Deilig pinnekjøttaroma. Mørt og saftig med god balanse mellom fett og kjøtt. Fint saltet og modnet."

– Dette er en herlig start på desember for oss alle som jobber med årets pinnekjøtt i Nortura, sier direktør for PU og for foredlingsfabrikkene våre, Kristian Skjauff.

Vårt økologiske pinnkjøtt fikk terningkast 2 testen, men Skjauff forteller at her er det gjort tiltak som allerede har gitt gode resultater.Gilde Pinnekjøtt fra Vestlandet

Hele testen kan du se på VG+


Se også Ribber fra Gilde best i test!


Også best i test
Gilde Pinnekjøtt fra Vestlandet (t.h.) ble kåret til landets beste pinnekjøtt i Nores-testen der 130 av landets storkjøkkenkunder smakte seg gjennom pinnekjøtt fra de ulike leverandørene tidligere i høst.