Vel gjennomført førjul

(21.12.16) Vi er midt i den største uken for salg av julemat, og etter en vellykket førjul jobber Nortura videre for å kunne tilby norsk kvalitetsmat til høytiden.

Det er for tidlig å konkludere om årets julesalg, men så langt har julen vært vellykket for Nortura. God planlegging og innsats gjennom hele verdikjeden har ført til vekst i mange produktkategorier.

Gilde sin førjulskampanje startet i november og satte i gang salget av juleprodukter i butikk. Kampanjen, som var laget i forbindelse med den nye filmen om Snekker Andersen og Julenissen, har engasjert stort på Facebook og over 5200 deltok i konkurransen om å vinne kinobilletter.

- Nå inn mot jul er fokuset i markedsføringen å hjelpe forbruker med tips, inspirasjon og rett og slett å komme i julestemning. Vi har allerede nådd over 1 million nordmenn på Facebook med glade julebudskap. Gilde har en sterk posisjon i julen, både på grunn av tradisjon og fordi produktene våre fortsatt er det foretrukne valget for svært mange, sier Konsept og sesongsjef, Kirsti Wiker Rönnmark.

Og nettopp det ble bekreftet i to av julens største produkttester; VGs pinnekjøtt-test og TV2 Matkontrollens ribbe-test, der Gilde tok storeslem. Produktene fra Gilde tronet alene på toppen og fikk testenes eneste 5ere og 6ere. Det har blant annet Nortura sitt Forbrukersenter fått kjenne på.

TV2 Matkontrollens ribbe-test VGs pinnekjøtt-test

- Siden testene ble publisert ved månedsskiftet har vi daglig fått henvendelser fra forbrukere som lurer på hvor de får tak i produktene. Det er tydelig at mange har fått med seg dette og er opptatt av å kjøpe julemat fra Gilde, sier Teamleder for Forbrukersenteret Joanna Rose Hermo Cruz.

En annen som har måttet sette inn ekstra gir den siste tiden, er Fabrikksjef Torben Holm Pedersen og hans kolleger på Nortura Steinkjer. På både 9., 13. og 15. desember satte fabrikken, som driver med slakting og nedskjæring av gris, nye produksjonsrekorder.

- Vi er avhengige av at alle står på for å lykkes med juleproduksjonen, og jeg er ekstra stolt av mine medarbeidere denne måneden, sier Holm Pedersen.

Også denne uken slaktes, skjæres og pakkes det juleprodukter på Nortura sine anlegg, og volumene sendes ut fortløpende.

Riktig god jul ønskes dere alle!

Gilde