Gilde Sommerlam fra Nortura ble Årets kjøtt

(09.01.17) I helgen ble prisene i Det Norske Måltid 2016 delt ut. Vinneren i kategorien Årets kjøtt ble Gilde Sommerlam Grillribbe naturell fra Nortura. Dermed har vi et flott utgangspunkt for å fremsnakke norsk lammekjøtt året rundt!

Nortura vant prisen "Årets kjøtt" med Gilde Sommerlam Grillribbe naturell og Bente Avseth-Bakke, som leder Nortura Kjøttcompagniet, mottok prisen under prisutdelingen i Stavanger på fredag.

Gilde Årets ferske Sommerlam, Grillribbe naturell Bente Avseth-Bakke, leder Nortura Kjøttcompagniet
Gilde Årets ferske Sommerlam, Grillribbe naturell Bente Avseth-Bakke, leder Nortura Kjøttcompagniet med det synlige beviset på prisen "Årets kjøtt"


Gilde Klosterlam Lammecarré var også med i finalen.

Juryens begrunnelse
Vinnerkjøttet er svært saftig og mørt, med en ren, delikat og råvaretypisk smak. Den gode smaken og høye kvaliteten vitner om en ressurs Norge kan være stolt over. Norsk beite mellom fjord og fjell legger grunnlaget, men kontroll og presisjon i videreforedlingen er også helt sentrale faktorer for gode produkter til forbrukeren.

Hva er Det Norske Måltid?
Det Norske Måltid ble startet i 2008. Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.

detnorskemaltid.no

Mer info finnes på detnorskemaltid.no/presse