Mer lam i kantiner og medlemsbutikker

(16.01.17) Som et av flere tiltak for å redusere overskuddet på småfe, ønsker Nortura å bygge interessen for lammekjøtt internt. Kantiner og medlemsbutikker skal nå tilrettelegge og inspirere ansatte og medlemmer til å spise mer småfe.

Av: Marthine Haugen Petersen, Kommunikasjonsrådgiver

LammestekMed over 5 000 ansatte og 19 000 medlemmer, består Nortura av nesten 25 000 forbrukere og like mange ambassadører, spredd over hele landet. Konserndirektør Lisbeth Svendsen mener det ligger et uutnyttet potensiale i dette.

- Vi ønsker å bruke kantinene våre til å presentere hverdagsmat av småfe for alle våre ansatte, samt at vi vil fokusere på produkter av småfe i våre medlemsbutikker. Målet er at alle kantinene våre har minimum en rett av småfe pr uke. For medlemsbutikkene skal vi lage ukeskampanjer på utvalgte produkter, forteller Svendsen.
 
Tiltakene, som snart vil være synlige i kantiner og medlemsbutikker, vil gjelde for både lammekjøtt og sauekjøtt. Mange er skeptiske til sistnevnte, men sensoriske tester viser at de færreste smaker forskjell. Les mer om dette på Nofima sine nettsider.