Ny produktserie: Gilde Edelgris fra Vega

(16.02.17) Gilde Edelgris fra Vega er en ny, spennende serie med svineprodukter produsert etter gamle nordnorske tradisjoner. Serien vil selges i Rema 1000 sine butikker i Nord-Norge.

Gilde Edelgris fra Vega– Med Edelgris fra Vega, fôret på tang fra Helgelandskysten, slaktet på Bjerka, og skåret, foredlet og pakket i Målselv, er dette stolt nord-norsk lokalmat vi lenge har gledet oss til å lansere, sier produktsjef i Nortura Kjøttcompagniet, Guri Sandven.

Resultatet er et bredt utvalg produkter av saftig og smaksrikt svinekjøtt; indrefilet, nakkefilet, skinkestek surret med svor, lettsaltet rå skinkeknoke, badsturøkt kokt svineknoke, koteletter, badsturøkte koteletter, nakkekoteletter, hverdagsbiff, bøkerøkte kjøttpølser og tørrhengt bacon i bit.

Tang - kystbondens fôrgrunnlag
Tang har fra gammelt av blitt brukt i foret til kystbønder, som et bidrag til viktige mineraler og vitaminer. Tidligere hentet bøndene selv tang i fjæra, men produsentene bak Gilde Edelgris fra Vega får i dag tilsatt malt tang fra Helgelandskysten i fôret.

Vega – på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv
Vegaøyene består av 6 500 øyer, holmer og skjær med ca. 70 aktive gårdsbruk, og har lange tradisjoner for landbruk. Øyene er oppført på UNESCOs prestisjetunge verdensarv-liste for hvordan generasjoner av fiskere og bønder gjennom de siste 1.500 år har opprettholdt en bærekraftig levemåte i det værharde området nær Polarsirkelen.

– Historien og omgivelsene på Vega har bygget et landbruksmiljø med godt samhold, deling av erfaringer og høy kompetanse. Vi er veldig glade for å nå kunne fronte og bruke dette inn i en egen produktserie, sier Guri Sandven.

Her ser du noen av produktene:

Gilde Edelgris fra Vega Gilde Edelgris fra Vega Gilde Edelgris fra Vega Gilde Edelgris fra Vega