Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2018


 

 • "Vet Nortura hva de driver med?" 

  (14.09.18) I en kommentar 13. september stiller Nationen spørsmål ved om Nortura klarer den vanskelige øvelsen å være både "bonde, selger og byråkrat". Innlegget kommer etter ulike saker i det siste, knyttet til henholdsvis oppfordring om å spise norsk storfe og unngå import, det faktum at vårt datterselskap Noridane har importert svin i et svingende marked, samt at det stilles spørsmål ved om Nortura har vært en pådriver for omlegging til kun å selge egg fra frittgående høner. 

 • Årets ferske lam i butikk

  (13.09.18) I disse ukene rulles ferskt lammekjøtt inn i butikkene. Fårikål, lammekoteletter, lammelår i skiver og lammestek er blant det butikkene kan by på.

 • Rett innmelding til rett tid!

  (13.09.18) Hjelp oss i å være rasjonelle i ei travel tid oppfordrer leder for medlemssenteret på Forus, Rune Edland i et facebookinnlegg på gruppen Nortura Medlemsenter Forus.

 • Omsetningsavgifta for 2018

  (Sist oppdatert 13.09.18) Anbefalte satser for omsetningsavgift 2018 ble besluttet i konsernstyret i Nortura 23. oktober 2017.

 • Her finner du Nortura sine medlemsbutikker

  (10.09.18) I løpet av de siste årene har Nortura åpnet en rekke medlemsbutikker. Siste tilskudd på stammen er medlemsbutikken på Bjerka som åpnet i forbindelse med 10-årsjubileumet til fabrikken forrige uke.

 • Endring av prisløype for egg og storfe

  (10.09.18) Nortura har anledning til å endre prisløypene i forbindelse med prognosen i september dersom det vurderes som nødvendig for å oppnå fastsatt gjennomsnittlig engrospris for prisperioden.

 • Prognosen 2019 – Produksjonen av gris må ned

  (06.09.18) Den første prognosen for 2019 viser at svinenæringen står overfor en svært krevende markedssituasjon. Det forventes også et overskudd av egg neste år. For sau og lam viser prognosen om lag balanse, men det er fortsatt mye sau på lager. Prognosen viser fortsatt underskudd av storfe, men det nærmer seg markedsdekning også for dette dyreslaget.

 • – Overproduksjonen er et kollektivt ansvar

  (05.09.18) Bøndene har et kollektivt ansvar for å redusere overproduksjonen av kjøtt. Dette var budskapet fra flere av innlederne på fagmøtet som Møre og Romsdal Bondelag og Nortura holdt på Dyregoddagene i Gjemnes fredag 31. august.