Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2018


 

 • Prognosen 2019 – Produksjonen av gris må ned

  (06.09.18) Den første prognosen for 2019 viser at svinenæringen står overfor en svært krevende markedssituasjon. Det forventes også et overskudd av egg neste år. For sau og lam viser prognosen om lag balanse, men det er fortsatt mye sau på lager. Prognosen viser fortsatt underskudd av storfe, men det nærmer seg markedsdekning også for dette dyreslaget.

 • – Overproduksjonen er et kollektivt ansvar

  (05.09.18) Bøndene har et kollektivt ansvar for å redusere overproduksjonen av kjøtt. Dette var budskapet fra flere av innlederne på fagmøtet som Møre og Romsdal Bondelag og Nortura holdt på Dyregoddagene i Gjemnes fredag 31. august.

 • Fantastisk jubileumsfeiring på Bjerka

  (04.09.18) I mai var det 10 år siden fabrikken på Bjerka startet opp. I forbindelse med jubileet ble ansatte og Nortura-medlemmer invitert til åpen dag sist torsdag og fredag, og jubileumsfest fredag kveld.

 • Flis til bruk i tallefjøs

  (28.08.18) I disse tider er det viktig å bruke halm til der den gjør mest nytte – til fôr. Mange i storfeprodusenter har talleløsninger der det går mye halm. Flis er godt egnet og det oppfordres til å kontakte sagbruk for å tinge på flis.

 • Kjemperespons på tørkeundersøkelse

  (20.08.18) Nesten 50 prosent av Norturas småfe- og storfeprodusenter har svart på Norturas spørreundersøkelse om konsekvensene av tørkesommeren. Det er veldig bra – og en stor takk til alle som tok seg tid til dette i en svært travel tid.

 • Fagtur til Canada

  (20.08.18) Dersom du vil ha en lærerik og givende fagtur og samtidig komme nært innpå lokalbefolkning og bønder for å se hvordan de lever og har det så er vår fagtur til Canada i oktober turen for deg. Noen steder er lokalbefolkningen like nysgjerrige på oss – som vi er på dem. Her er noe høydepunkt fra forrige tur!