Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2018


 

 • Fantastisk jubileumsfeiring på Bjerka

  (04.09.18) I mai var det 10 år siden fabrikken på Bjerka startet opp. I forbindelse med jubileet ble ansatte og Nortura-medlemmer invitert til åpen dag sist torsdag og fredag, og jubileumsfest fredag kveld.

 • Flis til bruk i tallefjøs

  (28.08.18) I disse tider er det viktig å bruke halm til der den gjør mest nytte – til fôr. Mange i storfeprodusenter har talleløsninger der det går mye halm. Flis er godt egnet og det oppfordres til å kontakte sagbruk for å tinge på flis.

 • Kjemperespons på tørkeundersøkelse

  (20.08.18) Nesten 50 prosent av Norturas småfe- og storfeprodusenter har svart på Norturas spørreundersøkelse om konsekvensene av tørkesommeren. Det er veldig bra – og en stor takk til alle som tok seg tid til dette i en svært travel tid.

 • Fagtur til Canada

  (20.08.18) Dersom du vil ha en lærerik og givende fagtur og samtidig komme nært innpå lokalbefolkning og bønder for å se hvordan de lever og har det så er vår fagtur til Canada i oktober turen for deg. Noen steder er lokalbefolkningen like nysgjerrige på oss – som vi er på dem. Her er noe høydepunkt fra forrige tur!

 • Avlingssvikt – men hold produksjonen oppe!

  (15.08.18) Selv om det er svikt i grovfôravlingen og det grovfôret som er tilgjengelig på markedet er dyrt, er det mulig å ha brukbar inntekt på storfekjøtt produksjon. Det gjelder både på innkjøpte og egenproduserte kalver.

 • "Halmtoget" går nå

  (10.08.18) Treskinga er i full gang på Østlandet og trønderne har også startet. Fortsatt er det mye halmareal som ikke er solgt. Men har du ennå ikke gjort avtale - begynner det å haste.