Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2019
(17.09.19) Nå finner du nye produkter fra Gilde og Prior i butikk. Hverdagen har innhentet oss og mange ønsker enkle løsninger i matveien. Produktnyhetene fra Gilde og Prior er raske å tilberede, uten at det går på bekostning av smak – heller tvert imot.
(Sist oppdatert 17.09.19) Har du bestilt deg Nortura-profilert treningstøy fra Bjørn Dæhlie? Det er pågang på bestillinger av Nortura treningsdress, og for at flere skal få muligheten til å bestille så utvides fristen til 4. oktober. Dette er et tilbud til alle våre eiere.
(05.09.19) Den første prognosen for hele 2020 viser at det for storfe i praksis er markedsbalanse. For gris prognoseres det i 2020 et lite underskudd for året isolert sett, men bortfall av eksportmuligheten tilsier at det ikke er grunnlag for å øke produksjonen. For sau og lam viser prognosen at vi fortsatt har en utfordring med mye sau i markedet. For egg viser prognosen et betydelig og økende overskudd og at det ikke er rom for nyetableringer.
(Oppdatert 04.09.19) Produksjon av fôringsdyr trenger en betydelig tidshorisont, allerede nå er tidspunkt for kalving vinter/vår 2020 bestemt. Den 5. august gikk det ut en melding om prisene fremover, vi endrer nå vekt-tillegg på fôringsdyr av kjøttfe, og det blir gjeldene fra 1. oktober, samtidig utsettes innføring av 34 ukers grense for kvalitetstillegg til 23. september.
(03.09.19) Norturas kyllingbonde Lars Otto Grundt har aldri brukt antibiotika i produksjonen. Hvor mange andre land kan si det? spør han.
(02.09.19) I dag tiltrer Anne Marit Panengstuen (56) som konsernsjef i Nortura SA. – Målet er å skape et bærekraftig og moderne selskap, sier hun.
(20.08.19) Nortura Sarpsborg produserte kokt skinke til over 7 millioner brødskiver til første skoleuke.
(09.08.19) Både Gilde og Prior kjører kampanjen "Ikke hopp over matpakka". Det blir fokus på matsvinn og viktigheten av god, sunn og innbydende mat til skolestart.
(Oppdatert 07.08.19) Det er for tiden mange diskusjoner om utviklingen i prisen som produsentene får for storfekjøtt. Mange har relatert dette til det nye objektive klassifiseringssystemet. Men det er mange elementer som påvirker prisene, og det være krevende å få med seg alt. Hva påvirker prisen på storfekjøtt? Hva har egentlig skjedd det siste året og hvorfor?
(05.08.19) Det var med sjokk og stor sorg vi fikk melding på fredagskvelden om at Endre Østbø (60) fra Dønna i Nordland var omkommet i en drukningsulykke.