Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2019


 

  • Praktisk og smakfullt til hverdagen

    (17.09.19) Nå finner du nye produkter fra Gilde og Prior i butikk. Hverdagen har innhentet oss og mange ønsker enkle løsninger i matveien. Produktnyhetene fra Gilde og Prior er raske å tilberede, uten at det går på bekostning av smak – heller tvert imot.

  • Nortura treningstøy til skisesongen

    (Sist oppdatert 17.09.19) Har du bestilt deg Nortura-profilert treningstøy fra Bjørn Dæhlie? Det er pågang på bestillinger av Nortura treningsdress, og for at flere skal få muligheten til å bestille så utvides fristen til 4. oktober. Dette er et tilbud til alle våre eiere.

  • Prognosen 2020 – Nærmere markedsbalanse for storfe, fortsatt overskudd av egg

    (05.09.19) Den første prognosen for hele 2020 viser at det for storfe i praksis er markedsbalanse. For gris prognoseres det i 2020 et lite underskudd for året isolert sett, men bortfall av eksportmuligheten tilsier at det ikke er grunnlag for å øke produksjonen. For sau og lam viser prognosen at vi fortsatt har en utfordring med mye sau i markedet. For egg viser prognosen et betydelig og økende overskudd og at det ikke er rom for nyetableringer.

  • Livdyrmarkedet og prisene framover

    (Oppdatert 04.09.19) Produksjon av fôringsdyr trenger en betydelig tidshorisont, allerede nå er tidspunkt for kalving vinter/vår 2020 bestemt. Den 5. august gikk det ut en melding om prisene fremover, vi endrer nå vekt-tillegg på fôringsdyr av kjøttfe, og det blir gjeldene fra 1. oktober, samtidig utsettes innføring av 34 ukers grense for kvalitetstillegg til 23. september.

  • Full fart mot skolestart

    (20.08.19) Nortura Sarpsborg produserte kokt skinke til over 7 millioner brødskiver til første skoleuke.

  • Endringer i utbetalingspriser på storfekjøtt, 2018 - 2019

    (Oppdatert 07.08.19) Det er for tiden mange diskusjoner om utviklingen i prisen som produsentene får for storfekjøtt. Mange har relatert dette til det nye objektive klassifiseringssystemet. Men det er mange elementer som påvirker prisene, og det være krevende å få med seg alt. Hva påvirker prisen på storfekjøtt? Hva har egentlig skjedd det siste året og hvorfor?