Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020
(23.12.20) Det har vært et godt førjulssalg for Nortura, men koronapandemien har igjen ført med seg utfordringer.
(17.12.20) Nortura kommer til historisk grunn når selskapet flytter hovedkontoret fra Løren til Grønland i Oslo. Nytt hovedkontor får nærhet til Landbrukskvartalet og stedet der gamle Oslo Slaktehus og kjøtthall en gang lå.
(14.12.20) Hele Sør-Norge fra Trøndelag og sørover er definert av Mattilsynet som høyrisikosone for fugleinfluensa. Risikoen for smitte med fugleinfluensa fra ville fugler til tamme fjørfe vurderes som svært høy. Det næringsrettede fjørfeholdet følger ordinært strikte smittevernsrutiner, og i disse dager er det ekstra stor oppmerksomhet på at det ikke er noen mangler med smittebeskyttelsen. Næringa er imidlertid helt avhengig av at absolutt alle som holder fjørfe nå er fullt ut skjerpet på smittevernet.
(09.12.20) Nordmenn spiser over dobbelt så mye kylling nå som for 12 år siden, men når julehøytiden kommer, kan hvitt kjøtt likevel gå litt i glemmeboken. Med flere smaksrike produkter, skal Prior gjøre det lett å velge sunnere alternativer til advent og jul.
(04.12.20) Rondane Produksjon AS skal produsere turmat fra Gilde, i Norturas tidligere slakterilokaler på Otta.
(30.11.20) Rundballeplast er jo i vinden om dagen. Kanskje i ordets rette forstand, om en ikke tar vare på den på en god måte. Her er en enkel og rimelig metode som Ragnhild og Finn Engan fra Innhavet i Hamarøy kommune i Nordland, bruker.
(27.11.20) Nortura innfører som kjent en ny IT-plattform i selskapet, og fra desember avregnes slaktedyr levert til Nortura Rudshøgda fra den nye plattformen.
(19.11.20) YouGov kommer hvert år med en rangering av merkevarer som presterer spesielt bra. Gilde havner i år på en sterk 7. plass i kåringen, der vår «søster» Tine havner på tredjeplass.
(18.11.20) Nortura Sandeid gjennomfører midlertidig stans i aktiviteten ved en avdeling som følge av bekreftet koronasmitte.
(17.11.20) Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året. Det nye fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.