Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020


 

 • Nortura flytter hovedkontoret nær Landbrukskvartalet

  (17.12.20) Nortura kommer til historisk grunn når selskapet flytter hovedkontoret fra Løren til Grønland i Oslo. Nytt hovedkontor får nærhet til Landbrukskvartalet og stedet der gamle Oslo Slaktehus og kjøtthall en gang lå.

 • Alle skal ha kontroll på smittevernet – også du som har et par høner for egen eggforsyning

  (14.12.20) Hele Sør-Norge fra Trøndelag og sørover er definert av Mattilsynet som høyrisikosone for fugleinfluensa. Risikoen for smitte med fugleinfluensa fra ville fugler til tamme fjørfe vurderes som svært høy. Det næringsrettede fjørfeholdet følger ordinært strikte smittevernsrutiner, og i disse dager er det ekstra stor oppmerksomhet på at det ikke er noen mangler med smittebeskyttelsen. Næringa er imidlertid helt avhengig av at absolutt alle som holder fjørfe nå er fullt ut skjerpet på smittevernet.

 • Hvit jul med Prior

  (09.12.20) Nordmenn spiser over dobbelt så mye kylling nå som for 12 år siden, men når julehøytiden kommer, kan hvitt kjøtt likevel gå litt i glemmeboken. Med flere smaksrike produkter, skal Prior gjøre det lett å velge sunnere alternativer til advent og jul.

 • Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer

  (17.11.20) Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året. Det nye fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.