Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020
(17.11.20) Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året. Det nye fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.
(11.11.20) Sammenlignet med prognosen fra september er salget av alle kjøttslag noe oppjustert både i 2020 og 2021. Salgsprognosen er usikker og vil fortsatt være preget av de tiltak myndighetene innfører for å redusere spredning av covid-19 samt ettervirkninger av denne.
(10.11.20) Totalt 17 dyrebiler, hvorav en bil kan kjøre storfe i to etasjer. Det blir realiteten når lokale transportører slår seg sammen og danner nytt transportselskap sammen med Nortura.
(09.11.20) Visste du at startpakken for nye brukere også gjelder hvis du starter med en ny kjøttproduksjon på gården?
(Oppdatert 03.11.20) Nortura Gol iverksatte forrige uke en midlertidig stans som følge av at ansatte hadde fått påvist covid-19 smitte. Alle ansatte ble testet de påfølgende dagene og satt i karantene inntil alle prøvesvar var klare, og anlegget er nå klar for å starte opp driften igjen.
(02.11.20) Nortura kan smykke seg med syv medaljer og en NM-tittel etter årets norgesmesterskap i kjøttprodukter.
(30.10.20) Økt engrospris og nye tilleggsytelser på storfe. Slik har Nortura har bedret storfeøkonomien til eierne.
(28.10.20) I dag lanserte Animalia rapporten Kjøttets tilstand 2020 - den årlige statusrapporten over sentrale deler av norsk egg- og kjøttproduksjon.
(26.10.20) Vi har allerede startet førjula med årets store julekampanje. Delta i julekonkurransen på Gilde sin facebookside og vinn julemat for 1000 kroner!
(22.10.20) – På kort tid har vi gått fra overproduksjon til underdekning, fordi grensene er stengt. Korona har snudd markedet på hodet, og det gir oss noen muligheter, sier Nortura-styrelederen.