Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020


 

 • Koronainformasjon fra Nortura

  (Oppdatert 12.03.20) I den situasjonen landet er i nå er det viktig for matforsyningen at vi klarer å holde bonden frisk – men samtidig er det viktig at du har en plan hvis Koronaen skulle slå til. Så, vask hendene, ha godt smittevern og lag deg en beredskapsplan.

 • – Ikke gi opp- gi heller gass!

  (09.03.20) Det sa Laila Hoff, fjellbonde og landbruksskolelærer, som driver gården Krutådal i Hattfjelldal, på lammekongressen i Tromsø i helga. Med mottoet «vi er mange vil bli flere, vi er flinke vil bli bedre» skapte foredraget inspirasjon og mot for mange yrkesbrødre og -søstre.

 • Lam 2020 i storslåtte nordnorske omgivelser

  (06.03.20) I dag var starten på lammekongressen «Lam 2020» som arrangeres nå i helga 6.-8. mars i Tromsø. Deltakerne som hadde meldt seg på busstur med besøk i utvalgte sauebesetninger fikk en flott opplevelse i storslåtte nordnorske omgivelser og nordnorsk snøvær. Tre fjøsbesøk hos flinke sauebønder i en landsdel som ofte topper kvalitetsskalaen i landet på «ROS-analysene».

 • Prisløyper 1. halvår 2020

  (Oppdatert 06.03.20) Konsernstyret i Nortura vedtok 23. oktober 2019 Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, lam og egg for 1. halvår 2020. Siste oppdatering gjelder endring i prisløypa for lam.

 • – Vi trenger et samlet landbruk

  (05.03.20) I går ble utkastet til landbrukets klimaplan drøftet på det årlige klimamøte mellom faglagene og en rekke aktører i landbruket, deriblant Nortura. – Jeg er godt fornøyd med innspillene og at vi står samlet i klimaarbeidet, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

 • Prognosen 2020 – Overskudd av lam og egg

  (04.03.20) Den nye prognosen for 2020 viser overskudd av lam. Dette kommer i tillegg til et større reguleringslager ved inngangen til året enn ønskelig. For egg viser prognosen fortsatt overskudd og det er ikke rom for nyetableringer.

 • Nytt design på Prior eggkartonger

  (03.03.20) For å styrke Priors posisjon i egg-kategorien endret vi designet på hele Prior Egg-porteføljen. Dagens design ble utviklet i 2013, og det er kun gjort små endringer i senere tid.