Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020


 

 • Økt dagligvaresalg for Nortura

  (21.10.20) Omsetningen i 2.tertial (mai-august) endte på 8 milliarder kroner, 5 % høyere enn fjorår. Stengte grenser og rekordmange på norgesferie bidro til sterk vekst i dagligvaresalget, mens salget til serveringsmarkedet, hoteller og kantiner fortsatt er lavere enn i fjor.

 • Lanserer landbrukets klimakalkulator

  (15.10.20) 15. oktober lanserte landbruket en ny klimakalkulator som et viktig steg på veien til å kutte utslipp og binde karbon i norsk landbruk. Kalkulatoren lanseres først for melke-, grise- og kornbønder. Øvrige produksjoner rulles ut fortløpende fra 2021. Nortura er en av initiativtakerne og har en nøkkelrolle i Landbrukets Klimaselskap som utvikler kalkulatoren.

 • Sjekk øyremerka på slaktesauen

  (12.10.20) Nortura har som mål å levere avrekningar som er rett på kortast mogleg tid til Nortura-bonden. Vi brukar framleis mykje tid på å vera detektivar på grunn av feilmerking av dyr. Dette kostar pengar og forsinkar avrekningane.

 • Verdens eggdag

  (09.10.20) Verdens eggdag feires årlig den andre fredagen i oktober. Men hvorfor det store styret rundt egget, og hvordan kom denne dagen egentlig til livs?

 • Enighet om lønnsoppgjøret for kjøttindustrien

  (Oppdatert 07.10.20) Etter to døgns mekling ble det natt til 7. oktober enighet om lønnsoppgjøret for kjøttindustrien mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke. Det blir derfor ikke iverksatt streik i kjøttindustrien.

 • Høstens kampanjer på Gilde lam

  (29.09.20) Nortura har de siste årene jobbet systematisk med å øke salget av sau og lam til hverdags - med mål om å bidra til en bedre markedsbalanse og økt inntjening til bonden.

 • Høstkampanje med Gilde og DNT

  (29.09.20) Hver dag jobber folka i DNT for at vi skal ha best mulige opplevelser når vi er ute i naturen - fra stien til turisthytta. Og hver dag jobber norske bønder for å for at du skal ha best mulig mat, også når du skal på tur. Sammen gleder vi oss til å være en del av hele Norges naturopplevelser!

 • Livdyrmarkedet per uke 39 – og framover

  (24.09.20) Ettersommer/høsten er normalt den tiden på året der alle må gjøre en vurdering av beitende dyr. Flertallet opplever at egen driftsbygning/grunnlag har et metningspunkt. Og hvordan er markedsstatusen for livdyr i de ulike kategoriene?