Nortura forventer stort grillsalg og lanserer flere nyheter fra Gilde og Prior

(28.04.21) I fjor økte salget av grillprodukter fra Gilde og Prior med 25 prosent. Fordi mange også i år skal feriere i innlands forbereder Nortura seg på en ny, stor grillsesong. Blant årets nyheter finner man eksotiske smaker, nye typer grillprodukter og et bredt utvalg av såkalt «comfort food».

Bilder av nye grillprodukter fra Gilde og Prior

– Vi forventer at det i år som i fjor vil bli flere grillmåltider som følge av at mange ferierer i Norge. Samtidig øker dagligvaresalget generelt som følge av stengte svenskegrenser. Vi tar med oss erfaringene fra i fjor og er godt forberedt til årets sesong, sier markedsdirektør i Nortura, Nina Rishovd Stavenæs og legger til:

– Samtidig er været alltid en joker i denne sesongen. Vi håper på godt grillvær, men tilpasser produksjonen etter behov.

Mattrender farget av pandemien

Flere av årets mattrender kan knyttes direkte til pandemien. Ifølge en undersøkelse gjort av Stiftelsen Norsk Mat (tidl. Matmerk) ble flere opptatt av matens opprinnelse i 2020. 84 prosent av de spurte sa de var svært eller noe opptatt av å velge norsk mat i 2020, mens andelen lå på 75 prosent i 2019.

– Mange ønsker å støtte den norske bonden og norsk næringsliv, samtidig som det nære føles trygt. Ikke minst har bruken av antibiotika i internasjonal kjøttproduksjon blitt belyst det siste året. Den norske kjøttproduksjonen med svært lav bruk av antibiotika har dermed blitt enda mer attraktiv, sier Rishovd Stavenæs.

Hun ser også endringer i spisevaner etter et år med mye tid tilbragt hjemme.

–  I fjor så vi at grill kan være aktuelt til flere måltider enn middagen. Siden vi er mer hjemme kan grillen også benyttes til lunsj og frokost. Vi ser også at flere ønsker å prøve seg på store kjøttstykker ment for deling nå som man har mer tid å bruke på matlagingen. Samtidig forventer vi et oppsving i enkle løsninger til grillen, som følge av flere grillmåltider.

«Comfort food», eksotiske smaker og nye type grillprodukter

Nortura tilbyr i år et bredt utvalg av både nye og kjente grillprodukter, for alle anledninger. Enkel og skikkelig god kosemat, såkalt «Comfort food», er beskrivende for mange av årets nyheter. Det blir pølser, spareribs, kyllingvinger og kyllingklubber med både kjente og mer spennende smaker.

–  Siden vi ikke kan reise noen steder lager vi våre egne eksotiske matopplevelser hjemme. Koreansk var stort allerede i fjor og fortsetter sin popularitet. Ellers kommer Sørøst-Asia og også meksikansk, som egner seg godt på grillen, sier Rishovd Stavenæs.

I fjor lanserte Nortura en rekke nye type produkter til grillen. De som ikke fikk testet grillplanke/-filet, grillkobra eller flatbird får igjen sjansen denne sesongen, og i år utvides utvalget med flere smaker. Og vil man imponere med noe helt nytt, er Prior-nyheten kyllinglår bikers handle noe gjestene mest sannsynlig ikke har fått servert før.

Les om alle nyhetene fra Gilde og Prior her:

Gilde Go' & Mager Chilipølse er nøkkelhullsmerket og har 50 % mindre fett enn vanlige spesialpølser. Et sunnere alternativ til grillen, med den samme gode smaken. ​
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Gilde Ost & Bacon pølsebrett er et pølsebrett med spesialpølser med to kjente og populære smaker. Perfekt når man ikke klarer velge mellom favorittene.
​(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Gilde Rå salsiccia og Gilde Rå chilipølse tar saftige pølser på grillen til et nytt nivå med godt håndverk, mye kjøtt og masse smak!
(Selges hos Rema 1000) ​

Gilde Cheddarfest består av tre smaksrike cheddarpølser med bacon-, chorizo og hvitløk. Et nytt tilskudd blant de populære ​miksbrettene med spesialpølser.
(Selges hos Rema 1000)

Gilde Rollerburger kommer nå tilbake i butikkene. Dette er en saftig og smaksrik burger formet som en pølse.
(Selges hos Rema 1000)

Gilde Spareribs hickory har en markant smak av røyk og et hint av bacon.
(Selges hos Coop)

Gilde Spareribs koreansk BBQ har en klassisk koreansk marinade laget av soyasaus, eplecidereddik og hvitløk. ​​
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Gilde Spareribs sweet honey bbq har en fin balanse mellom søtt og krydret. Smaken sweet honey bbq er blitt veldig populær de siste årene.
(Selges hos Rema 1000)

Gilde Grillfilet av svin med safran og chili består av en flatpresset indrefilet som gjør produktet ekstra saftig og mørt, og ikke minst raskt og enkelt å tilberede. I tillegg er produktet nøkkelhullsmerket. ​
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Gilde Grillfilet av storfe med smak av bacon og pepper består av en flatpresset mørbrad som gjør produktet saftig og mørt, og ikke minst raskt og enkelt å tilberede. I tillegg er produktet nøkkelhullsmerket. ​
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Gilde Grillribbe av bog er en ny variant av sommerklassikeren grillribbe. Grillribbe av bog er marinert med klassisk grillkrydder og kommer i en storpakning som passer for hele familien. ​
(Selges hos Coop)

Gilde Bøkerøkt T-bone består av svinekam med indrefilet. Kjøttet er bøkerøkt og kommer i en storpakning som passer for hele familien. ​
(Selges hos Coop)

Gilde Grillkobra red-Mex består av indrefilet av svin, krydret med paprika, løk, hvitløk og chili. Kjøttet er saftig og mørt, og kommer i en praktisk aluminiumskål som kan settes rett på grillen.
(Selges hos Rema 1000)​

Gilde Grillplanke var en nyhet i fjor, og kommer i år med en ny smak av urter og hvitløk. Grillplanken består av flatpresset ytrefilet, som gjør produktet raskt og enkelt å tilberede. ​
(Selges hos Rema 1000)

Gilde bøkerøkt sommerskinke BBQ, Gilde favorittsalami spekeskalk og Gilde tradisjonell spekeskinke i bit er sommerens påleggsnyheter fra Nortura.
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Gilde Klar ferdig tex mex spiseklar ytrefilet av svin og Gilde Klar ferdig thai spiseklar ytrefilet av svin består av skivede spiseklare kjøttbiter, perfekte når man trenger et raskt måltid. Lignende produkter av kylling har hatt en betydelig vekst de siste årene, og nå kommer altså et alternativ av svin.
(Selges hos Coop)

Prior BBQ-marinert Kylling Filetmiks består av halve kyllingfileter og ekstra saftige lårfileter, ferdig marinert med en passe sterk BBQ. Perfekt for de som ønsker et litt sunnere og smakfullt alternativ til fetere grillprodukter. Produktet er ferdig pakket i aluminiumskål som kan legges rett på grillen.
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Prior BBQ-marinert Kyllinglår Bikers Handle er en halv flatbird (Hel kylling som er kuttet nesten helt igjennom på midten og brettet ut) bestående av to sammenhengende kyllinglår. Som navnet tilsier ser produktet ut som et motorsykkelhåndtak. Dette er et ekstra saftig og smakfullt alternativ på grillen, ferdig marinert med passe sterk BBQ. Produktet er ferdig pakket i aluminiumskål som kan legges rett på grillen.
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Prior Kylling BBQ Vingeklubber Grillet med cayennepepper og chilikrydder er den perfekte fingermat – enten som snacks i sola, som venteklubber på grillen eller som kosemat innendørs.
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)

Prior Kylling Lårklubber Grillet er krydret med klassisk grillkrydder. Klubbene er saftige og passer for hele familien.
(Selges i NorgesGruppen sine butikker)