Nortura i Bondebladet uke 21/2015

Prior – sunt, lett og velsmakende fra norske bondegårder

Sunt, lett og velsmakende fra norske bondegårder – det er forbrukerløftet i Priors nye merkestrategi. Det beskriver hva Prior er, og skal gjenspeiles inni pakken, utenpå pakken, i reklamefilmer og på nettsidene våre. Det handler om å gjøre det lett å spise sunne, gode, norske produkter av egg og hvitt kjøtt.

Mens Gilde starter sin forbrukerkommunikasjon i disse dager, vil Prior ha et kraftig trykk i media fra skolestart og utover for å etablere den nye posisjonen. Da lanserer Prior sitt nye reklamekonsept "Så lett kan det gjøres". Reklamen skal fortelle om de sunne, enkle og smakfulle Prior-produktene på en humoristisk måte.

Prior – sunt, lett og velsmakende fra norske bondegårder

– Allerede i fjor startet arbeidet med å synliggjøre Prior-bonden, gjennom å fremheve utvalgte produsenter på flere av eggepakkene våre. Vi ønsker å fortelle flere av de gode historiene fra produksjonen på både forpakning og på nettsidene våre fremover. Nortura er bondens selskap, og Prior er bondens merkevare. Garantert norske egg og norsk kjøtt. Det er vi stolte av og det har verdi for forbruker, sier merkevaredirektør Tore Torgersen.

Se mer på medlem.nortura.no.

 


 

Utbetaling av kvantumstillegg for 1. tertial

Det er utbetales vel 50 mill kr i kvantumstillegg for 1. tertial 2015 til Norturas eiere og leverandører denne uken.

Kvantumstillegget blir utbetalt etterskuddsvis tre ganger i året, hver 4. måned. Det skjer med to a konto-utbetalinger og et årsoppgjør på nyåret. Ved a konto utbetales tillegget for antall dyr levert i det aktuelle tertialet i år. Satsene er da basert på årsleveransen året før. På årsoppgjøret legges leveransen det aktuelle året til grunn og tidligere utbetalt a konto trekkes fra.

For fjørfe er satsen basert på et prognosert årskvantum hvor reelt levert kvantum i perioden er grunnlag for beregningen. Kvantumstillegget for egg avregnes og utbetales løpende på hvert oppgjør gjennom året, og avstemmes ved årsoppgjøret. Småfe beregnes kun ved årsoppgjør, og er ikke med i denne beregningen.

Leveranse for 2014 beregnes som grunnlag for satsen det avregnes på. Det må være levert mer enn 500 gris i 2014 for å få kvantumstillegg 1 tertial. Kasserte dyr trekkes fra grunnlaget.

Manuelt trekk og trekkavtaler gjelder ikke ved kvantumstillegg. Disse kjøres med fullt trekk dersom det er forfalte poster.

Priser og leveringsvilkår finnes på medlem.nortura.no. Spørsmål kan rettes til ditt medlemssenter (tlf. 62 43 97 17 for fjørfe/egg) eller på e-post til medlem@nortura.no.

 


 

Nye nøkkelhull-produkter

Nøkkelhullet er helsemyndighetenes merkeordning for matvarer med mindre fett, salt, sukker eller mer fiber. Nortura, som er bondens selskap, skal doble antall nøkkelhullmerkede produkter, og lanserer nå en rekke nye sommer-produkter fra Prior med nøkkelhull.

Mange av de nye nøkkelhull-produktene tilhører serien Prior Lettgrillet. – Disse er både lette å lykkes med og de er lettere for kroppen enn mange tradisjonelle grill-alternativ. Fra før av vet vi at det grilles stadig mer i det ganske land. Vi vet også at det er økende interesse for sunn mat på grillen. Med nøkkelhullet på plass, blir det enklere for forbruker å velge sunn sommermat, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn.

Den nøkkelhull-merkede grillpølsen Prior "MER av det beste" er også laget av kjøtt fra kyllinglår. Og ønsker du spesialpølser med nøkkelhullet, kan du nå finne både ostepølse og paprika-chilipølse, begge røket på bøkeflis og laget av saftig lårkjøtt fra kylling og kalkun.

Finner du ikke de nøkkelhullmerkede produktene i din butikk, spør etter dem!

Prior Kyllingburger
– I serien Lettgrillet har vi særlig store forventninger til produktet kyllingburger. Disse er laget av saftig kjøtt fra kyllinglår, der skinn og fettet under skinnet er fjernet. Barn elsker burgere, og her får de en sunn og næringsrik grillmiddag, sier Kringlebotn.

 


 

Gilde – fra den norske bonden

Gildes nye merkevarestrategi og kommunikasjonskonsept ble lansert i uke 18. I ukene 20-26 går neste steg med TV-reklame som handler om å vise Gilde ferskt kjøttpålegg’s tilknytning til den norske bonden og friste med matglede.

Gjennom året vil Gilde være svært synlige i media med budskapet «Fra den norske bonden» i flere forskjellige kampanjer.

 


 

Rente/betingelser på låneinnskudd i Nortura SA

Med bakgrunn i utviklingen i markedsbetingelser på bankinnskudd, har Nortura SA funnet det riktig å justere rentesatsen på låneinnskudd overfor medlemmer i Nortura SA fra 18. mai 2015.

Rentesatser:

Innskuddsbetingelsene differensieres avhengig av innestående beløp, etter følgende skala:

0 - 49.999 kr

0,90 % p.a.

50.000 kr - 1.999.999 kr

2,40 % p.a.

over 2.000.000 kr

2,50 % p.a.

 

Alle satser gjelder fra første krone.

Øvrige betingelser:

  • Renteavregning vil skje en gang i året ved utgangen av hvert år.
  • Høyeste rentesats gjelder for hele innskuddsbeløpet når grensen på 50.000 kr og 2 mill. kr.er passert.
  • Renten reguleres med 7 dagers varsel/oppsigelse.
  • Antall gebyrfrie uttak er fra nå av begrenset til ti pr år.
  • Selv om alle medlemmer nå er direkte medlemmer i Nortura SA, og det etableres felles innskuddsbetingelser, er det ingen forandring i praktiseringen hvor innskuddene skal skje.  Innskuddene skal fortsatt gjøres hos Nortura SA ved oppgjørs trekk eller innbetaling bank konto: 8380.08.08882.

Kontakt oss gjerne på E-post: innskudd@nortura.no eller tlf. 52 87 78 90.

 


 

Marked

Denne uka har 5 virkedager og normal slakting. Dekningen er likevel noe preget av forrige uke med fri torsdag som gir mindre tilgjengelig slakt i starten av denne uka.

Det er planlagt slaktet vel 3 700 storfe. Dekningen er på 50 prosent og markedet suppleres med import til nedsatt toll.

Det slaktes vel 20 100 gris og dekningen her er 85 prosent.

Salget av egg er godt nå i mai. Det gjennomføres førtidsslakting for å balansere markedet.

 


 

Priser

Ingen prisendringer denne uka.