Nortura i Bondebladet uke 41/2015

Høstens kampanje fra Gilde

Opplev Norge med Gilde sine middagsfavoritter er høstens store kampanje fra Gilde, kampanjen går fra uke 39 til uke 45 i alle landets dagligvarebutikker.Man kan vinne en reise til De Historiske Hoteller og Spisesteder ved å kjøpe utvalgte middagsprodukter fra Gilde. Hvert produkt har en kode som må registreres på nett for at man skal bli med i trekningen.

Hver uke trekkes det en vinner som får en reise til De Historiske Hoteller, og en vinner som får et gavekort til De Historiske Restauranter. I tillegg vil det hver dag bli trukket en vinner av en Swix tursekk med Gilde-logo på.

Kampanjen støttes med egen reklamefilm på TV, i tillegg til digitale medier og butikkmateriell.

Produktene som er med i kampanjen er Gilde grillpølse, wienerpølse, røkt kjøttpølse, skinnfri kjøttpølse, karbonader, kjøttkaker, kjøttdeig 14 %, kjøttdeig u/salt og vann og karbonadedeig.

» Kampanjen

 


 

Nytt tiltak for å øke salget av egg

Nortura har inngått en langsiktig avtale og et spennende samarbeid med en av våre største kunder, Mills.

Delikat EggesalatI tillegg til å levere flytende eggeplommer, skal Nortura nå levere flere eggprodukter til Mills. Et av de gjensidige hovedmålene i avtalen er at Nortura og Mills sammen skal jobbe med innovasjon.

– Avtalen er treårig, og er svært viktig for Nortura. Det er sammen med kunden vi skal skape vekst, sier Thomas Lagarhus i ledergruppe Egg.

Et eksempel på et utviklingsprosjekt i samarbeid med Mills, er den nye påleggssalaten Delikat Eggesalat. Den ble satt ut i butikkhyllene 15. september i år, og er tilgjengelig i stort sett alle dagligvarebutikker. Eggesalaten er laget med kokte egg fra Nortura Eggprodukter, Mills majones (med flytende plomme fra Nortura Eggprodukter) og knasende gressløk.

– Dette er en meget god eggesalat som vi oppfordrer alle til å prøve, sier Lagarhus.

 


 

Mangler fôringsdyr – så meld inn for salg

– Det er fortsatt et stort underskudd på fôringsdyr over hele landet, mens store deler av landet har overskudd av drektige avlsdyr melk med kalving i okt/nov. Det er også veldig god tilgang på lakterende dyr av god kvalitet, sier livdyrsjef Odd Finnesand.

Ikke la fôringsdyra gå ute eller i overfylte fjøs, mange gode sluttfôringsenheter har både god plass og mye grovfôr. Ta derfor kontakt med livdyravdelinga, eller meld inn direkte på Min side, oppfordrer Finnesand.

Er du usikker på kvotefylling 2016? Kjøp inn kviger/kyr nå med kalving nov/des, og kom godt i gang for neste kvoteår.

Har du ammekyr som ennå går ute med kalven, sett kalven inn på avvenning og tilvenning av grovfôr og kraftfôr. Når de er klar meldes de inn for videre formidling. Mordyra kan gjerne få fred noen måneder før ny kalving.

Vi trenger nye slaktegrisplasser
Har du plass, og kanskje tenkt på å bli slaktegrisprodusent, ta kontakt med våre rådgivere eller din livdyravdeling for en prat.

 


 

Gilde Polarlam i Rema 1000 Nord

Nortura og Rema 1000 Nord har fått til et godt samarbeid om å utnytte den unike nordnorske lammeråvaren. Den nye serien, Gilde Polarlam, består av 12 produkter av ferskt lam, samt Gilde Polarlam fenalår.

Regionssjef i Nortura, Ole Riibe kan melde om at kampanjen så langt har gått strålende.

Gilde Polarlam benytter kvalitetsråvarer som er slaktet og skåret i Målselv. Lammene kommer fra Steigen i sør til Alta i nord. I tillegg kommer det en del lam fra vårt slakteri i Finnmark, Nortura Karasjok, som skjæres i Målselv.

 


 

MRSA-testing av røktere i svinebesetninger

Med bakgrunn i det siste årets erfaringer har svinenæringen oppdatert informasjonen vedrørende MRSA-testing av personer.

Det er nå utarbeidet informasjon om testing for røktere på norsk, engelsk, polsk, litauisk og russisk. Du finner informasjonen under medlem.nortura.no/gris/siste_nytt.

 


 

Har du skaffa deg gode avlsvêrar til årets paringssesong?

I desse dagar pågår vêrlam-kåringane, og avlsbuskapane får etter kvart oversikt over kva vêrar som skal seljast til bruksbesetningane.

– Skaff deg gode kvalitetssikra avlsvêrar før årets paringssesong. Da kan du hauste av avlsframgangen som avlsbesetningane produserer, seier fagsjef Finn Avdem.

Sjå meir på medlemsweben under .

 


 

Nortura inviterer til fagtur til Royal Highland

Turen er fra 22. - 27. juni 2016 og går med fly tur-retur Stavanger - Aberdeen. Bussturen i Skottland går over høylandet til Edinburgh. Det er lagt opp til et faglig program med besøk på både kjøttfe- og sauegårder.

Det er lagt opp til en hel dag i Ingliston på Royal Highland Show. Fullt program og mer informasjon om turen finner du i kalenderen.

Påmelding innen 4. desember, og det er "først til mølla" som gjelder. Påmelding gjøres til Karin Fuglestad, tlf. 480 11 629 eller på e-post.

 


 

Marked

Storfeslaktingen er fortsatt høy med ca. 5 200 stk. denne uka. Det gir full dekning for storfe.

Av gris er et planlagt slaktet ca. 20 000 stk., som er på nivå med de siste ukene. Bestillingene reduseres noe nå i høysesongen for lam og storfe, noe som gir overdekning og noe innfrysing til reguleringslager.

Det er planlagt slaktet ca. 62 800 lam, som er litt ned fra forrige uke. Bestillingene er noe redusert, og for første gang denne sesongen er det overdekning av lam og innfrysing til reguleringslager.  

 


 

Pris

Fra mandag 5. oktober øker avregningsprisen på gris med kr 0,40 per kg og for purke med kr 0,50 per kg. Endringene skyldes økt engrospris.

Fra samme dato øker fettrekket for storfe i fettgruppe 3 t.o.m. 4- med kr 0,50 per kg og i fettgruppe 4 t.o.m. 5+ med kr 1,00 per kg.

Samtidig er perioden med sesongtillegg for lam over.