Nortura i Bondebladet uke 9/2015

Nye Gilde og Prior-produkter i butikkene

Februar er tid for spennende nyheter for matglade nordmenn i alle aldre og med ulike behov. Nortura har lansert en rekke velsmakende nyheter; kun med garantert norske kjøttråvarer og norske egg.

Noen presenteres her:

For deg i tidsklemma: Gilde rå kjøttboller, med salt og pepper eller med italienske urter bør være midt i blinken. Du slipper kliss og søl med å trille dem for hånd, de ferdig-trillede kjøttbollene brunes enkelt i varm panne, i litt godt smør eller olje. Vips, så har du delikatesser i vinterens varme suppe eller i pasta-sausen.

For den ressursbevisste: Gilde super-rask kjøttdeig gir deg muligheten til å tine akkurat så mye som du trenger, og maten er ferdigstekt på få minutter! Kjøttdeigen er nemlig kvernet i strimler, noe som gjør at du lett løsner rett mengde fra pakka i fryseren, og sparer resten til senere. Ingen grunn til å kaste mat her!

For den trendy: Du har kanskje spist det ute på gastropub eller diner allerede? Pulled pork eller pulled turkey. Nå kan du kjøpe Gilde Pulled Pork og Prior Pulled Turkey i butikken, og by på ute-maten hjemme! Egne sauser følger med i pakken, så det er bare å supplere med burgerbrød eller tortilla-wraps og grønt tilbehør.

For den tradisjonsbevisste: Ekte, heilnorske sveler med smør og sukker, rømme og syltetøy eller brunost. Vi er mange som har nytt ei svele til kaffen på fergeturen. Nå kommer Prior sveler i butikk, laget etter autentisk oppskrift! Rikelig med ferske, norske egg i røra; spis én, spar resten i fryseren. Med Prior Sveler har du alltid noe godt på lur.

For de unge, av alder og sinn: Prior digg kylling-pops! Små kuler med mildt kyllingkjøtt, omsluttet av sprø panering. Morsomt og enkelt å tilberede, artig å servere med grønnsak-snacks og dipp. Digg inn!

 


 

Foreslår å flytte fra Lillehammer til Rudshøgda

Konsernsjefen foreslår å flytte produksjonen ved Nortura Lillehammer til Nortura Rudshøgda.

Nortura startet i 2014 en gjennomgang av hele sin fabrikkstruktur på rødt kjøtt for å unngå overkapasitet og bedre lønnsomheten i industrileddet. Det er i denne prosessen at Nortura Lillehammer er vurdert flyttet til andre anlegg. Nortura Lillehammer produserer i dag stekt kylling, burgere, panerte produkter, stekte kaker og hermetikk. Det er totalt 124 faste ansatte på anlegget.

I arbeidet har man også vurdert å fordele produksjonen til flere anlegg i Nortura. Men konsernsjefen mener løsningen med å samle produksjonen på Rudshøgda er den beste.

– Vi mener dette gir den mest lønnsomme og robuste industrielle løsningen for Nortura, samtidig videreutvikler vi Rudshøgda til å bli et enda mer robust og fremtidsrettet anlegg. Det er kun fire mil mellom de to anleggene og det betyr også at mange fra Lillehammer vil få muligheten til å bli med til Rudshøgda, og at vi får med oss viktig fagkompetanse dit, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

– For en del andre må vi finne andre løsninger, men det pleier vi heldigvis å lykkes godt med, sier Kolberg.

Det er styret som avgjør om forslaget til konsernsjefen skal vedtas, trolig i slutten av mars.

Dersom de gjør det kan en flytting være gjennomført i løpet av første halvår 2017.

 


 

Roy Albertsen blir ny regionsjef i Midt-Norge

Roy AlbertsenRoy Albertsen er fra 9. mars ansatt som ny Regionsjef i Midt-Norge. Han har vært fabrikksjef, først i Brønnøysund, senere i Bjerka, og har de senere årene også vært tilførselsleder med aktivt medlemsarbeid.

Albertsen kjenner derfor Nortura fra flere posisjoner, og har et godt grunnlag for å lede Råvare & Medlem i Midt-Norge.

Roy Albertsen erstatter Sigrunn Hestenes som går inn som fagsjef for inntransport i Nortura, og skal samtidig bidra i prosjekter knyttet til utvikling og drift av våre driftssystemer.

Utvikling av driftssystemer i Råvare & Medlem krever etter hvert større ressurser, spesielt på innføring av nye støttesystemer og senere skifte av ERP-system. Det er derfor nødvendig å strukturere arbeidet på dette området.

 


 

Marked

Det er liten slakting av storfe denne uka med bare knapt 2 900 dyr innmeldt. God grovfôrtilgang i det meste lav landet synes å gi noe utsatt slakting. Det gir stor underdekning, og markedet suppleres med import til nedsatt toll. Det er behov for mer storfe og prisoppgangen fra 23. februar vil forhåpentlig stimulere til økt slakting.

Slaktingen av gris er tilbake til normalt nivå etter nedgangen forrige uke. Det er planlagt slaktet om lag 19 500 gris og dekningsgraden er på 79 prosent.

Det slaktes knapt 2 400 lam og 1 600 sau denne uka. Det gir markedsdekning for lam, mens det beregnes lokal dekning for sau.

Eggproduksjonen reduseres med førtidsslakting slik at markedet balanserer.

 


 

Priser

Fra mandag 23. februar økes avregningsprisen for storfe med kr. 0,50 per kg, og for lam med kr. 1,00 per kg. Endringene skyldes økt engrospris.

Grunntilskuddet for vær økes med kr. 4,50 per kg, til kr. 5,00.