Nortura i Bondebladet uke 33/2016

Ny kampanje: Skolestart med Zucca

Til årets skolestart skal den norske hockeysensasjonen Mats Zuccarello Aasen friste forbruker til å velge pålegg fra Gilde. Kampanjen har så langt fått en kanonstart!

Ny kampanje: Skolestart med Zucca

Kampanjen drives av en kjøpsutløsende konkurranse hvor forbruker har mulighet til å vinne et møte med Zucca i New York. Ved å kjøpe et av kampanjeproduktene kan man skrape frem en kode på pakningen som videre tastes inn på kampanjesiden www.gilde.no/zucca for å se om man har vunnet. I tillegg til hovedpremien deler Gilde og Zucca ut flere Stiga ishockeyspill.

Kanonstart
Dagligvarekjedene, butikkene og forbrukerne har omfavnet kampanjen, og Gilde-filmen som Zucca selv delte på Facebook er sett av veldig mange, og filmen sprer seg raskt. Nortura sitt salgsapparat har gjort et godt innsalg og melder om store bestillinger.

Bred synlighet
I perioden uke 32 til uke 36 vil kampanjen være godt synlig over hele landet. Det er satt opp plakater og annet materiell i flere hundre butikker og snart vil også kampanjen markedsføres på TV, digitalt, i kundeaviser og på butikkdemoer.

Populær samarbeidspartner
Mats Zuccarello Aasen spiller i NY Rangers og var i fjor den som produserte flest poeng for laget. Han er en av de mest populære spillerne blant New York fansen, og i Norge er han og Petter Northug landets mest populære idrettsutøvere.

Zucca er populær fordi han scorer mange mål og bidrar med målgivende pasninger. Men ikke bare det. Han er populær fordi han er en sympatisk person som har blitt god «mot alle odds». Han er egentlig alt for kort til å bli en god hockeyspiller, men kompenserer med en ekstremt god spillforståelse og teknikk. Samtidig pådro han seg en alvorlig skade i 2014/2015-sesongen, da han fikk en puck i tinningen og brudd på hodeskallen. Zucca mistet taleevnen og mange rundt ham trodde at hockeykarrieren ville ta slutt. Men han kjempet seg tilbake, og sesongen etter (i fjor) ble hans beste hittil og han var Rangers’ viktigeste spiller. Ved siden av hockeykarrieren er Zucca utøverambassadør for den humanitære organisasjonen Right To Play.

Se og del kampanjefilmen fra Nortura sin Facebookside!

 


 

Oppdater e-postadressen på Min side

Vi har behov for din e-postadresse ved utsending av nyhetsbrev og annen rask informasjon, har du ikke lagt den inn vil du gå glipp av nyttig info.

Se også til at e-postadressen er riktig skrevet, vi får også en del e-post i retur på grunn av feil i adressen. Det kan være bare en bokstav, eller et tegn. Får du melding om manglende e-postadresse på Min side når du skal melde inn dyr, gå på Min profil og legg den inn med det samme!

Oppdaterer du adressa di i Produsentregisteret på nett så henter vi den riktige derfra.

Vei- gateadresse
Det er viktig at du som har fått ny veiadresse (veinavn og husnummer) melder fra om dette. Innføring av gateadresser i flere kommuner gjør at post som ikke inneholder fullstendig adresse ikke kommer fram til deg. Du kan gjerne sende oss en e-post på medlem@nortura.no med din nye adresse, husk da å skrive ditt leverandørnummer i meldingen.

 


 

Registrer deg på Landbrukets Dataflyt

Nortura har gått over til elektronisk avregningsbrev for alle leverandører og medlemmer. Avregningsbrevet sendes nå som e-post, kun om du har reservert deg mot å få avregningsbrevet på e-post vil du få det i posten. Det er da viktig at du registrerer deg i Landbrukets Dataflyt.

De aller fleste regnskapsførerne i Norge har nå tilgang til Nortura sine avregninger elektronisk via "Dataflyt i landbruket". Dermed er det ikke lenger behov for avregningsbrev på papir som regnskapsbilag. Regnskapsfører får avregningen ferdig kontert i regnskapet.

Om du ikke allerede har tatt dette i bruk må du registrere deg i samtykkeregisteret på landbruketsdataflyt.no for at regnskapsføreren skal få tilgang til dine avregninger elektronisk. Alternativt kan du skrive ut bilaget selv. Snakk med din regnskapsfører, eller les på landbruketsdataflyt.no hvis du trenger mer informasjon.

 


 

Tur til New Zealand og VM i saueklipping

Bli med Nortura til New Zealand 5. – 17. februar 2017, og opplev VM i saueklipping og besøk på sauefarmer.

New Zealand – det lille, store landet på den andre siden av kloden. Med sommer når vi har vinter. Det er stort i aktiviteter og opplevelser, enormt stort på naturopplevelser og består uten tvil av et stort antall sauer. Fra 9. – 11. februar er det VM i saueklipping, denne årlige begivenheten går selvsagt ikke upåaktet hen på disse kanter.

Vi flyr fra Oslo Lufthavn eller Sola med SAS. Avreise fra Sola om ettermiddagen samme dag som lammekongressen "Lam i 2017" avsluttes, så du rekker å få med deg alt!

Fullt program, pris og reiseinformasjon ligger på eller på www.escape.no der du også bestiller reisen.

For spørsmål kontakt Karluf Håkull, karluf.hakull@nortura.no, tlf. 971 65 537 eller Mette Østerhus, mette@escape.no.

Tom Wilson
Saueklipper Tom Wilson, norsktalende sådan, vil møte oss på flyplassen ved ankomst New Zealand og være med oss en stund. Tom har vært mye i Norge og klippet sau i 22 sesonger, for det meste i Nordfjordeid og for den gang Vestlandske Salslag. Han reiste mye rundt hos lokale bønder.

 


 

Godgrisen 2016

"Godgrisen" er en hedersbevisning som gis til en eller flere personer som har et glødende engasjement for grisen og norsk svineproduksjon. Prisen ble delt ut for første gang under Gris i ’10. Den gang var det Ivar Aanekre som ble hedret.

GodgrisenUnder Gris i ’16, som arrangeres på Hamar 17. - 18. november, skal vi hedre en ny "Godgris". Vi ber svineprodusenter og andre "grisefrelste" komme med forslag på kandidater, og gi en god begrunnelse for hvorfor kandidaten bør få prisen.

Alle forslag til kandidater sendes inger.strickert@norsvin.no innen 1. november.
 
Godgrisen har følgende statutt:
"Godgrisen" er en hedersbevisning som gis til en eller flere personer som har et glødende engasjement for grisen og norsk svineproduksjon. Det vektlegges spesielt kandidatens evne til å kommunisere både stolthet og kunnskap om svinenæringa. Prisen deles ut i forbindelse med Gris i’-kongressene.

 


 

Marked

Denne uka slaktes det ca. 3 900 storfe og dekningsgraden er 78 prosent. Tollen på helt slakt er satt ned for å sikre at aktørene får tilgang til nok råvare. Vi nærmer oss nå en periode på året hvor det normalt er dekning av norsk vare og det forutsettes at tollnedsettelsen avsluttes når vi kommer dit.

Det slaktes ca. 18 700 gris. Det er litt mindre enn markedet etterspør og dekningsgraden er 91 prosent. Dermed tas det noe gris ut fra reguleringslager.

Lammeslaktingen er så vidt i gang og denne uka slaktes det ca. 4 700 stk. Foreløpig beregnes det bare lokal dekning.

 


 

Pris

Det er ingen prisendringer denne uka.