Nortura i Bondebladet uke 41/2016

Nye kampanjer: Gilde pålegg og God middag

Sist uke startet en ny kampanje som skal støtte opp om relanseringen av ferskt kjøttpålegg fra Gilde. Samtidig startet også kampanjen for relanseringen av Gilde karbonader, Gilde Kjøttkaker, Gilde Svenske kjøttboller og nyheten Gilde Stekte hamburgere.

Nye kampanjer: Gilde pålegg og God middag

– God middag-kampanjen skal minne forbruker på våre klassiske middagsprodukter og bygge en emosjonell binding til merkevaren Gilde. I tillegg introduserer vi et helt nytt produkt; Gilde Stekte hamburgere, forteller produktsjef Anne Øygard.

Medie-kampanjen, God middag, vil foregå fra uke 39-46 med bred synlighet på TV, utendørs, digitalt og i butikk.

Gilde pålegg med Gilde Kokt skinke, Gilde Krydderskinke, Gilde Hamburgerrygg, Gilde Servelat, Gilde Kalverullade, Gilde Ribberull og seks andre påleggsprodukter, ble denne høsten relansert med nytt design, redusert saltinnhold og forlenget holdbarhet. Nå skal forbruker minnes på og fristes til å legge flere Gilde-pålegg på brødskiva.

– Vi har gjort et markant løft i design, med mål om å fremme den gode smaken og kvaliteten på produktene, samtidig som vi vil oppnå bedre synlighet i butikkhyllene. Kampanjen som nå er i gang skal bidra til gjenkjennelse av nytt design i butikk, forteller kategorisjef for pålegg, Bente Kittelsrud.

Mediekampanjen for Gilde pålegg vil være synlig på TV, utendørs og digitalt i perioden uke 40-43.

Du kan se reklamefilmene og lese mer om alle våre nye kampanjer her:

Ny kampanje: God middag

Ny kampanje: Gilde pålegg

Ny kampanje: Et lettere bacon

 


 

Verdens eggdag 14. oktober

Egg spises med stor glede over hele verden, og er den mest næringsrike og næringstette, naturlige matvare som finnes. I fattige land er hønsehold ekstra viktig for folk; for eggets protein er aller mest lik kroppens eget protein. Ikke rart egget har sin egen, internasjonale feiring!

Pannekake med fleskWorld Egg Day blir i år markert for 31. gang, alltid på den andre fredagen i oktober. Det er The International Egg Commission, IEC, som står bak tiltaket.

Nå som det er stadig mer fokus på å redusere matsvinn, er egg en basisvare som du kan lage all mulig god restemat med; tenk bare på alle fantasifulle eggepanner og omeletter med fyll av gårsdagens middagsrester.

Norske egg er i tillegg unike, uten risiko for sykdom, og de er holdbare lenge etter den veiledende Best før-datoen.

God, eggende feiring av Verdens Eggdag!

 


 

Nortura konkurranse på Facebook

Nortura har et stort utvalgt lammeprodukter i butikkene nå i høst. Så stort er det, at vi siste uka i september valgt å lage en konkurranse om det på Facebook. Den handlet om å gjette antallet lammeprodukter fra Nortura i butikkene.

Norturabonden Sondre Johnsen og hans familie

Det var Norturabonden Sondre Johnsen og hans familie fra den fine gården som ligger i et av kyst-Norges vakreste områder på Sortland som frontet konkurransen.

Rett svar er at vi i år har 162 lammeprodukter fra Nortura i butikkene i 2016. 10 vinnere ble trukket ut og vant hver sin hele side Thulefjord pinnekjøtt fra årets nordnorske lam.

– Vi ønsket å gjøre folk oppmerksomme på det store utvalget av lammeprodukter vi produserer i Nortura. Legger du sammen det vi gjør på Gilde, Norfersk og annet EMV tipper jeg at vi skal se langt tilbake for å finne et bredere utvalg. Kanskje har vi aldri hatt det, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes.

 


 

Kassasjonsrapporter på Altinn

Mattilsynet legger nå alle kassasjonsrapporter på Altinn slik at produsentene selv må logge inn for å hente disse der. I tillegg sender Mattilsynet ut et brev, men i enkelte tilfeller kommer brevet etter at klagefrist på vedtak har gått ut.

Det er derfor viktig at du sjekker innom Altinn i forbindelse med levering av slakt for å se om det er eventuelle kassasjonsrapporter fra Mattilsynet.

 


 

Konsentrert slakting av sau

Nortura ønsker også denne sesongen å stimulere til konsentrert slakting av sau i starten og mot slutten av lammesesongen. I disse periodene har vi bedre skjærekapasitet, og får dermed mulighet for å utnytte råstoffet av sauen bedre.

I tillegg er det viktig at slakteriene har full konsentrasjon om å få nok lam ut i markedet i de mest hektiske ukene av sesongen.

I den andre perioden gis det ekstra stimulans gjennom innføring av et effektivitetstillegg på kr 1,00 per kg fra 17. oktober (uke 42). Prisen økes med kr 3,50 per kg i sum, og avsluttes 14. november (uke 46) med en prisreduksjon på kr 2,00 per kg.

 


 

Meld deg på LAM 2017 i Stavanger

Laurdag 4. og søndag 5. februar 2017 inviterer Team småfe i Nortura, i samarbeid med Norsk Sau og Geit, til den sjuande lammekongressen, LAM 2017. Denne gongen har vi lagt arrangementet til landets største sauefylke, Rogaland, nærare bestemt Clarion Hotel Air i Stavanger.

Lam 2017Vi tenkte at Jæren er eit område av landet som mange saueprodusentar har lyst til å sjå når ein fyrst er i eit så viktig område for norsk sauehald.

For den som kjem fredag den 3. februar, arrangerer vi difor ein busstur på Jæren med innlagt gardsbesøk. Lokale Nortura-rådgjevarar blir med på turen som kjentmenn.

Før festmiddag på laurdag, har vi invitert sentrale marknadsfolk frå Nortura og Norgesgruppen til å tenkje høgt om korleis vi i fellesskap skal greie å løfte salet av sau og lam.

Lenke til side for fullt program, praktisk informasjon og elektronisk påmeldingsskjema.

 


 

Magne Trondmo tilførselsleder gris i Midt

Magne Trondmo er fra 1. oktober ansatt som fag- og tilførselsleder gris i Region Midt. Trondmo tar over stillingen etter Silje Laugsand Pynten som fra i sommer ble medlemssenterleder i Midt-Norge.

Magne Trondmo er 44 år og har vært ansatt i Nortura siden 2001, han kommer fra stilling som rådgiver på fjørfekjøtt.

– Vi ønsker både Silje og Magne lykke til med nye utfordringer, sier regionsjef Roy Albertsen.

 


 

Marked

Denne uka slaktes det ca. 5 000 storfe. Basert på innmeldt behov er dekningsgraden 103 prosent, men litt økte bestillinger i etterkant av fordelingen gjør at vi unngår innfrysing til reguleringslager.

Av gris slaktes det ca. 17 800 stk. Det er litt ned i forhold til de seneste ukene og mindre enn markedet etterspør. Dekningsgraden er 89 prosent og det blir uttak fra reguleringslager for å dekke behovet.

Det slaktes fortsatt mye lam, selv om ca. 60 600 lam er litt ned fra forrige uke og trenden er litt på nedadgående fra toppukene 37 og 38. Det slaktes mer enn markedet etterspør og det blir innfrysing av lam til reguleringslager. Saueslaktinga har vært moderat nå i toppukene for lam, men fra og med neste uke forventes det å øke på, jf. egen sak om konsentrert slakting av sau.    

Eggsalget holder seg oppe på et jevnt høyt nivå. Markedet dekkes akkurat slik at reguleringslageret er knapt.

 


 

Pris

Fra og med mandag 10. oktober reduseres avregningsprisen for lam med kr 1,00 per kg. Endringen skyldes redusert engrospris i tråd med varslet prisløype.