Nortura i Bondebladet uke 10/2017

Ny kampanje: Pølseduellen

Prior og Gilde har lansert hver sin nye grillpølse og begge hevder de har årets STØRSTE nyhet. Sånt blir det dårlig stemning av. Det ligger an til reklamekrig – hvem har egentlig den største nyheten? Prior eller Gilde?

Ny kampanje: Pølseduellen

I kampanjen, pølseduellen, ønsker Nortura å skape oppmerksomhet rundt våre pølsenyheter og friste til prøving. Dette blir en stor kampanje som vil promoteres på både TV, radio, utendørs, digitalt og i butikk.

De to merkevarene er allerede i gang med å forsøke å overgå hverandre og å ødelegge for hverandre, men kampanjen har bare så vidt begynt. Her er det lov å ta side og støtte din favoritt!

De nye produktene er Gilde Grillpølse med Pepperoni og Prior Grillpølse med Kalkunbacon.

Gilde Grillpølse med Pepperoni fikk terningkast 5 i VGs smakstest av produktnyheter, og omtales som "et veldig bra supplement til folkets grillpølse."

Prior kalkunbacon har siden lansering i september blitt et populært produkt og høstet gode tilbakemeldinger. Prior Grillpølse med Kalkunbacon inneholder 40 % mindre fett enn vanlige pølser.

Se mer under kampanjer, og på våre sosiale medier.

 


 

Nye telledatoer i 2017 påvirker leveringsmønsteret

Foretak som skal søke om tilskudd for husdyr skal søke i mai og oktober 2017. Søknadsfrist i mai er 15. mai, med telledato 1. mai, og 15. oktober med telledato 1. oktober.

Nye telledatoer i 2017 påvirker leveringsmønsteret

Telledato 1. mai vil bidra til økt slakting av storfe i mai og juni. Dette er en periode da vi normalt har den største underdekningen av storfekjøtt, og en slik endring er derfor gunstig for markedsbetjeningen.

Telledato 1. oktober kommer midt i en travel slaktesesong for småfe, samtidig er mange av dyrebilene opptatt med beitekjøring på denne tiden. Dette er normalt også en periode med stor storfeslakting. For å unngå stor økning i storfeslaktingen på grunn av ny telledato, vil det bli nødvendig å bruke pris for å få slaktet så mye storfe som mulig før lammesesongen starter. Detaljene i hvordan dette skal gjennomføres må vi komme tilbake til, men en må forvente en nedgang i produsentpris på mellom kr 1,50 til kr 2,00 fra topp-prisen i juni/juli til begynnelsen av september.

Vi minner samtidig om at Nortura for tiden har god tilgang på kalv og fôringsdyr. Vi forventer at underskuddet vil øke de nærmeste månedene. Etter varslet prisoppgang i begynnelsen av mars vil det bli bare mindre prisjusteringer gjennom våren. De som kjøper inn kalv for framfôring bør derfor vurdere å slakte ut slaktemodne dyr nå.

 


 

Nortura lanserer vegetar-alternativer til egne kjøttprodukter

Nyheten MEATish er Nortura sitt første steg inn i vegetarmarkedet. Produktserien er utviklet i samarbeid med og for Rema 1000, og er et av flere vegetarprosjekter Nortura nå jobber med.

Den første produktserien lanseres i Rema-butikker over hele landet i begynnelsen av mars.

MEATish-produktene er laget av GMO-fri soya dyrket i Nord-Amerika. I tillegg inneholder alle produktene norske egg. Avhengig av hvilke produkter man sammenligner med kan MEATish-produktene ha tilsvarende eller høyere proteininnhold og mindre mettet fett enn kjøtt-alternativene.

Soya gir en struktur, konsistens og næringsinnhold som ligner kjøtt. Per i dag finnes det dessverre ikke et egnet norsk erstatningsprotein for kjøtt. Imidlertid skjer det mye forskning på området, og Nortura ønsker på sikt å ta i bruk norske råvarer når det er mulig.

 


 

Nortura flytter skjæreaktiviteten fra Sarpsborg

Konsernsjefen i Nortura har besluttet å flytte skjæreaktiviteten fra Sarpsborg til andre anlegg, 63 årsverk berøres.

Skjæreaktiviteten flyttes fra Sarpsborg til Nortura sine anlegg ved Tønsberg, Steinkjer, Rudshøgda og Forus. Målsettingen er at så mange som mulig av de berørte i Sarpsborg vil få tilbud om ny jobb andre steder i konsernet eller i andre avdelinger i Sarpsborg.

Omstilling av medarbeidere utføres av et profesjonelt team i Nortura og er beregnet til å ta 6 måneder.

 


 

Få faktura på e-post

Det er nå åpnet for å registrere faktura på e-post for medlemmer i Nortura. Dersom du ønsker faktura på e-post for dine livdyrkjøp og rådgivningstjenester kan du kontakte ditt lokale Medlemssenter for registrering.

For rundt et år siden la vi om til at avregningsbrev går automatisk på e-post, og vi vil vurdere samme prosess for fakturering av livdyrkjøp og rådgivning. Alle nye medlemmer blir, som for avregningsbrev, lagt inn automatisk med faktura på e-post.

I fakturaarkivet på Min side finner du alle dine fakturaer fra Nortura som eksempelvis på livdyrkjøp, rådgivingstjenester og medlemskjøp.

 


 

Økt vekt og endring i prisgrupper for kylling

Foredlingskylling som er kylling til industriproduksjon har gjennom vinteren økt målvekt fra 1180 gram til 1400 gram. Utbetalingspris for kylling er tilpasset nye målvekter.Nortura Hærland

Fremover vil vi kun ha to vektgrupper av ordinær kylling til slakting. Dette er grillkylling med slaktevekt 1070-1100 gram som primært skal slaktes ved Nortura Elverum, og foredlingskylling på 1400 gram som slaktes ved Nortura Hærland og Nortura Hå.

Slaktekyllingprodusentene har tilpasset produksjonen til nye målvekter, og det er innført et nytt prissystem med 50 g intervall på avregningspris.

 


 

Ny rådgiver på gris i region øst

Mari-Janne Rasmussen er fra 1. mars ansatt som ny rådgiver på gris med kontorsted Nortura Tønsberg.

Mari-Janne Rasmussen kommer fra Animalia der hun har hatt ansvaret for Ingris. Kontaktinformasjon finner du under rådgiving/fagpersoner.

 


 

Marked

Det er relativt lav slakting av storfe med ca. 3 300 dyr denne uka. Dekningsgraden er 66 prosent. Tollen er satt ned og markedet kan suppleres med import. Fra mandag 6. mars økes engrosprisen med kr 0,50 per kg, noe som forhåpentlig vil gi noe økte tilførsler.

Det er også litt lav slakting av gris denne uka. Ca. 18 000 dyr gir en dekningsgrad på 89 prosent og det blir uttak av gris fra reguleringslager for å dekke behovet.

Fortsatt slaktes det mer sau og lam enn det etterspørres, og ca. 3 600 slakt fryses inn til reguleringslager.

Eggsalget er godt, og det er god balanse mellom tilførsler og salg. Reguleringslageret er imidlertid høyt etter dårlig salg i romjula og ved nyttår.

 


 

Pris

Fra mandag 6. mars økes avregningsprisen for storfe med kr 0,50 per kg og avregningsprisen for lam økes med kr 2,00 per kg. Endringene skyldes økte engrospriser i tråd med det som tidligere er varslet.