Nortura i Bondebladet uke 13/2017

Ny Facebookside for medlemsinformasjon

Følger du Nortura på Facebook? Nå har vi også opprettet en egen Facebookside for medlemsinformasjon – Medlem Nortura.

Medlem Nortura på facebookI fjor høst gjorde vi en spørreundersøkelse mot dere medlemmer om Nortura sine informasjonskanaler, en del av den undersøkelsen gikk på bruk av Facebook.

Mange medlemmer følger Nortura på Facebook, men samtidig fikk vi svar på at det ønskes mer medlemsinformasjon.

Derfor har vi opprettet Medlem Nortura på Facebook, i tillegg til den offisielle Nortura-siden.

Medlem Nortura skal være en informasjonsside rettet mot og for Nortura sine medlemmer.

Siden blir et supplement til medlemsweb og andre informasjonskanaler, og et tilbud til deg som ønsker ytterligere informasjon, eller ønsker å bruke Facebook som informasjonskanal.

Facebooksiden ble lansert fredag 17. mars og har allerede fått mange følgere. Det er også svært positivt at så mange engasjerer seg og hjelper til å spre gode budskap – som for eksempel hvilke kampanjetilbud av lammekjøtt som finnes i butikken (se egen sak).

Gå inn på Facebook og søk opp siden, www.facebook.com/medlemnortura. Inviter gjerne dine venner om de ikke følger siden allerede.

Nortura sin offisielle Facebookside blir som før med konserninformasjon, nyheter og lignende, så følg begge sidene for å få med deg mest mulig av vår informasjon. De to sidene vil ha ulikt innhold og formål.  

 


 

Alle Prior-egg blir brukt

I enkelte butikker selges "Snåle egg", og disse blir markedsført som et tiltak for å redusere matsvinnet; tilsvarende krumme gulrøtter og små løk. Man kan nesten få inntrykk av at andre egg-leverandører kaster sine uvanlige egg.

I Nortura har vi, imidlertid, aldri kastet ett eneste egg, samme hvor skeivt, snålt og rart det er!

Alle rare, ekstra små og -store Prior-egg fra Nortura-bønder sorteres fra og sendes til fabrikken Nortura Eggprodukter, på Revetal litt nord for Tønsberg.  

Nortura Eggprodukter er Norges største foredlingsanlegg av bearbeidede eggprodukter. Et 30- talls forskjellige eggprodukter "triller ut" fra fabrikken, alt fra ren eggeplommemasse til bakerbransjen, til ferdigstekte vafler og pannekaker.

Fabrikken startet produksjon i 1972, ble etablert innenfor Prior i 1975 og ble Nortura Eggprodukter (Gilde + Prior) i 2007.

Egg er biologisk materiale, med naturlig variasjon i form og størrelse.
Egg er biologisk materiale, med naturlig variasjon i form og størrelse.

 


 

Godt salg på lammekjøtt-kampanje

Nortura har hittil i år solgt i underkant av 200 tonn salt lammekjøtt. I fjor på samme tidspunkt lå salget på 20 tonn. Bare de siste to ukene er det solgt 150 tonn.

Kampanjen i SPAR er en viktig årsak til dette, og nå drar også KIWI i gang salgskampanje på dette produktet.

– Akkurat nå skulle vi gjerne hatt litt større produksjonskapasitet for å dekke etterspørselen, sier fagsjef småfe i Nortura, Finn Avdem.

– Salt lammekjøtt har vært lite utbredt på Østlandet. Med denne salgskampanjen har østlendingene for alvor fått smaken for dette gode produktet. Vi har med andre ord skapt ett nytt marked som vi håper gir en varig økning i salget av lam, sier Avdem.

På medlemsweben under siste nytt på småfe, oppdaterer vi hver uke som går på lammekjøtt i butikken.

 


 

MRSA i to svinebesetninger i Vestfold

Mattilsynet har påvist MRSA i to svinebesetninger i Vestfold. De to besetningene vil bli pålagt å sanere for smitten.

Mattilsynet har allerede kartlagt og prøvetatt kontakter til de MRSA-positive besetningene uten å ha påvist smitten i ytterligere besetninger. Nærmere informasjon finnes på Mattilsynets nettsider.

Nortura minner om viktigheten av gode rutiner for å redusere risikoen for MRSA, og det er utarbeidet felles anbefalinger for testing av personer som skal inn i svine- og drøvtyggerbesetninger. Se under siste nytt på gris.

 


 

Pølser og Birkebeinerskinke til 16 000 Birkebeinere

Birkebeiner Skifestival 2017 ble en suksess. Både værgudene og Gilde hjalp de mange deltakerne på ski over fjellet, to helger på rad.

Værgudene sørget for sol og skyfri himmel og Gilde stod for serveringen av Birkebeinerskinke underveis og wienerpølser til alle i mål.

Kronprinsen, som også i år fullførte Birkebeinerrennet, vet å sette pris på en god Gilde-wiener i mål. Ryktene skal ha det til at Kronprinsen hadde satt så pris på denne serveringen i fjor at på forhånd måtte forsikre seg at tilsvarende service var på plass i år.

Birkebeiner Skifestival ble arrangert 11.-12. og 17.-18. mars på Rena og Lillehammer. Mest kjent er Birkebeinerrennet på 54 kvm, men også Ingalåmi, Halvbirken, UngdomsBirken, BarneBirken, FredagsBirken og StafettBirken er distanser som inngår i festivalen.

Gilde er samarbeidspartner og synlig tilstede med reklameseil og sponsing av pølser og Birkebeiner spekeskinke til deltakerne.

 


 

Endret innmeldingsfrist i forbindelse med påske

Vær obs på endring i innmeldingsfristene for gris, storfe og småfe med levering uka etter påske.

Innmeldingsfrist for uke 16, første uka etter påske er tirsdag 4. april. Det er nå for sent å melde inn lam for slakting før 15. april (når Bondebladet kommer i posten).

 


 

Marked

Denne uka slaktes det ca. 3 400 storfe og dekningsgraden av norsk vare er på 75 prosent. Markedet suppleres med import til nedsatt toll.

Av gris slaktes det ca. 19 600 stk. og med det er markedet i balanse.

Det slaktes ca. 3 900 lam og 1 000 sau. Det er en god del mer enn markedet etterspør og overskuddet fryses inn til reguleringslager.

 


 

Pris

Det er ingen prisendringer denne uka.