Bli med til VM i saueklipping

(Sist endret 11.03.19) Vil du bli med Nortura og Stian Espedal til VM i saueklipping i Le Dorat i Frankrike i juli? Det er mange som vil VM og den lille byen Le Dorat har begrenset antall hotellrom så vi minner om påmeldingsfristen innen 24. mars.

Stian Espedal, foto Bondevennen

Hvem er verdens raskeste til å klippe sauer – og som samtidig behandler både ull og sau på beste måte? Det finner vi ut av første uka i juli. Da er det nemlig for første gang Frankrikes tur til å arrangere VM i saueklipping og ullhåndtering.

Norge har saueklippere og ullhåndterere som skal være med å konkurrere, blant andre NM-vinneren vår Anne Lise Haugdahl Humstad. Blir den neste verdensmesteren norsk? I så fall er rekorden å slå 37,9 sekunder – den ble satt Irland i 2010. Bli med og se om noen klarer å slå den! 

Det norske laget består av Åsmund Kringeland, Anne-Lise Haugdahl Humstad og Jonathan Gerhard Håkull – ullhandtering.

  • Med 300 klippere fra 35 nasjoner, 5000 sauer og ca. 50 000 besøkende, blir det både yrende folke- og dyreliv!
  • Salg av lokale produkter, utstillinger, presentasjon av franske saueraser og gjeterhund-demonstrasjoner står også på programmet.
  • Vi bor i den hyggelige byen Limoges, med muligheter for shopping, sightseeing og restaurantbesøk om det skulle bli nok sau.

Avreise fra Sola, Stavanger via Oslo 4. juli, turen varer 5 dager, og pris fra kr. 11.890,-

Les programmet om turen, priser, bestilling og all info på escape.no.