Fjørfeskole for eggprodusenter

(06.11.18) Nortura Fjørfeskole for eggprodusenter arrangeres på Ersgard på Stjørdalen, 10 minutter fra flyplassen på Værnes, 15. - 16. januar og 12. - 13. februar 2019.

Ersgard på Stjørdalen

En god del eggprodusenter har av ulike grunner ennå ikke tatt dette basiskurset. Det kan også være relevant for andre deltakere på bruket, og andre igjen har avløsere som hadde hatt nytte av et slikt fagtilbud. På de siste kursa har også flere eggprodusenter meldt på neste generasjon som etter hvert skal inn i drifta. Siden Fjørfeskolen ble arrangert for første gang for 15 år siden, har det også skjedd nesten revolusjonerende mye nytt innen produksjonen, og svært mye av innholdet i kurset er nytt i forhold til disse første kursa, så en ny runde hadde sikket for mange vært både interessant og nyttig. Spesielt vil det være aktuelt for de som omstiller til ny driftsform. 

Kurset er et ”A til Å-kurs” i produksjonen og inneholder mange temaer som er svært aktuelle i praktisk eggproduksjon. Det legges stor vekt på basiskunnskaper. Dyrevelferd går igjen som en rød tråd i programmet. Kurset dekker det offentlige kravet om dokumentasjon av kompetanse i henhold til holdforskriften.

Denne gangen legges kurset til Trøndelag, det er nå syv år siden kurset sist var plassert i Trøndelag. Men dette er absolutt tenkt som et landskurs. Kurset arrangeres på Ersgard på Stjørdalen, i flotte omgivelser, kun 10 minutter fra flyplassen på Værnes. Kursstedet har til sammen 27 sengeplasser. Enkeltrom med frokost kr 750 pr natt.

Program første samling 15. - 16. januar

Program andre samling 12. - 13. februar

Kursavgift:

  • Kr 3500,- for Norturamedlemmer
  • For andre, tredje osv deltaker pr bruk kr 3000,-
  • For andre kr 4500,-

Vi selger Fjørfeboka (ny utgave 2016) til redusert pris kr 380,- (ordinær pris kr 480,-)

Påmelding:

  • Påmelding til Nortura ved Sverre Rædergård, e-post sverre.redergard@nortura.no eller tlf/sms 40864575 senest fredag 21.desember. Eller til din lokale produksjonsrådgiver.