Geit og kje på menyen i hovedstaden

(15.05.19) Sist søndag sto geit og kje i fokus da Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo arrangerte åpen dag.

Det ble servert ulike varianter av matretter som vi kan få fra råvarer basert på disse dyra – geitmelk og annet godt lagd av den – geitost av ulike slag, prim, karameller m.m.

– Kjøtt i ulike varianter sto sjølsagt også på menyen – grilla, speka, stuing av innmat. I tillegg ble det laga pizza med geitost, pesto som tilbehør laga av ville planter m.m, sier Erling Skurdal, seniorrådgiver og tilførselsleder småfe Nortura region Øst.

Oppdeling/nedskjæring av slakt og framvisning av innmat sto også på et godt og variert program.

– Unger og voksne i et antall av rundt 1.100 koste seg med smaksprøver i finværet, opplyser en veldig fornøyd prosjektleder og ansvarlig for dagen, Julie Øyan.

Tilbakemeldingene fra publikum var mange om gode smaker og flott tiltak for å slå et slag for råvarer basert på norske ressurser.

Nortura sponsa arrangementet med geit- og kjeslakt.

Grilling av geitSmaker godt!Folksomt