Søk:

Verktøylinje

Lam i butikken uke 13

(Oppdatert 27.03.17) Aldri før har det vært så stort fokus på å selge lam hele året som det er nå. Nortura har store ambisjoner om at samarbeidet med butikk-kjedene skal gjøre lam mer tilgjengelig i butikk hele året.

Mange, og spesielt småfeprodusentene etterlyser lammekjøtt i butikken. I denne artikkelen vil vi jevnlig oppdatere hvilke ukekampanjer som går på lam.

Kampanjer og ekstraordinære tiltak på lam i uke 13

Norgesgruppen

 

Skivet lammelår

Salt lammekjøtt

Lammelår i skiver 1 kg fryst er på 10-kroners-marked i Spar/Eurospar til 10 kr/hekto (100 kr/kg).

Tidenes kampanje på salt lammekjøtt i Spar/Eurospar fortsetter, nå er også kampanjen i Kiwi-butikkene. Nasjonal kampanje, annonsering på TV og kampanjeavis, og utpris på 39,90 kr/kg.

Coop
 

 

Lammestek
Lammestek med urter

Lammelår i skiver

Kampanje i Coop Prix og Coop Obs Trondheim på lammestek med urter/hvitløk, bøkerøkt og lettsaltet lammestek, og lammelår i skiver til 139 kr/kg.

Til påske vil Coop også ha et godt utvalg av Gilde Lam med gunstige forbrukerpriser. Kampanje på Gilde Gourmetlam i Coop Mega gjentas nærmere påske. 

Rema
 
Håndsurret lammestek
Håndsurret lammestek med urter

Lammeskank sous vide

Lammestek sous vide

I Rema selges det naturell og krydret lammesteker, og varmebehandlet (sous vide) lammestek og lammeskank.


Det er mange ordinære produkter av lam som til enhver tid er tilgjengelig i butikk, som Vossakorv, sodd, spekemat og f.eks. Hallingskarvet og Gourmetlam.

 

Markedssituasjonen for lam

Det er et betydelig overskudd av sau og lam, 3200 tonn på reguleringslager ved årsskiftet. Flere år med underskudd er avløst av et fallende marked og en økende produksjon. Prisene til produsent er senket betydelig, og omsetningsrådet har gitt tillatelse for økt frysefradrag. Nortura tar ansvar og går foran for å løfte salget.Norgesgruppen skal selge 1000 tonn mer lammekjøtt enn planlagt i 2017