Søk:

Verktøylinje

Lam i butikken uke 12

(Oppdatert 20.03.17) Aldri før har det vært så stort fokus på å selge lam hele året som det er nå. Nortura har store ambisjoner om at samarbeidet med butikk-kjedene skal gjøre lam mer tilgjengelig i butikk hele året.

Mange, og spesielt småfeprodusentene etterlyser lammekjøtt i butikken. I denne artikkelen vil vi jevnlig oppdatere hvilke ukekampanjer som går på lam.

Kampanjer og ekstraordinære tiltak på lam i uke 12
Lammelår i skiver 1 kg fryst er på 10-kroners-marked i Spar/Eurospar til 10 kr/hekto (100 kr/kg). Skivet lammelår

Tidenes kampanje på salt lammekjøtt i Spar/Eurospar fortsetter også i uke 12.

Nasjonal kampanje, annonsering på TV og kampanjeavis, og utpris på 39,90 kr/kg.

 

Salt lammekjøtt

Fire produkt av forpart selges i utvalgte Rema-butikker i uke 10-12.

Lammeskank Lammeribbe
Nakkefilet av lam Lammebog


Det er mange ordinære produkter av lam som til enhver tid er tilgjengelig i butikk, som Vossakorv, sodd, spekemat og f.eks. Hallingskarvet og Gourmetlam.

Til påske vil Coop også ha et godt utvalg av Gilde Lam med gunstige forbrukerpriser: Gilde Lammelår fryst, og to nye varianter av Gilde Lammestek av lår m/ ben og Gilde Lammelår i skiver. Kampanje på Gilde Gourmetlam i Coop Mega gjentas nærmere påske. 

 

Markedssituasjonen for lam

Det er et betydelig overskudd av sau og lam, 3200 tonn på reguleringslager ved årsskiftet. Flere år med underskudd er avløst av et fallende marked og en økende produksjon. Prisene til produsent er senket betydelig, og omsetningsrådet har gitt tillatelse for økt frysefradrag. Nortura tar ansvar og går foran for å løfte salget.Norgesgruppen skal selge 1000 tonn mer lammekjøtt enn planlagt i 2017