Svært god tilgang på fôringsdyr

(Sist endret 14.12.18) – De fleste i Norge som har en fot innenfor landbruksnæringa vet at grovfôrsituasjon for vinter 2018/19 er noe utfordrende. Så langt er det gjort en enorm nasjonal innsats for å foredle norske grovfôrressurser. Videre pågår det en del import av grovfôr, i tillegg er det lett tilgjengelig grovfôrerstattere hos de fleste kraftfôrleverandører, sier livdyrsjef i Nortura, Odd Finnesand. 

StorfeFôrplaner med store mengder grovfôrerstatter er tilgjengelig hos alle leverandører.

– Vi er nå i en periode der de fleste har en viss kontroll på vinterens grovfôrgrunnlag, men for en del områder har 2018 vært det andre uåret på rad, og det kan selvsagt få større konsekvenser, sier Finnesand. 

Nortura har i løpet av høsten forskjøvet mengder av fôringsdyr til områder med underskudd. Nå går vi inn i en periode der landet over kjenner på en viss balansering og overskudd. Noen områder er allerede i en situasjon der vi dessverre må skyve på innmeldte fôringsdyr.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke for den tålmodigheten dere har vist!

Foringsdyr er på et vis "ferskvare" og kan ikke "legges på lager for bruk senere". Fôringsdyr vi har innmeldt nå er grunnlaget for at vi skal ha ferskt storfekjøtt til våre norske forbrukere neste høst og vinter 2019/20.

Har du ledig sluttfôringskapasitet så kontakt Norturas livdyrformidling på tlf. 48 12 04 00 (tast 2).