Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Filmen SAU kaster lys over norsk matproduksjon

    (24.01.24) I en tid der autentiske historier og en dypere forståelse for landbrukets virkelighet er viktigere enn noensinne trekker vi oppmerksomheten mot dokumentarfilmen Sau som har kinopremiere den 26. januar. I filmen møter du Norturabonden Rakel Nystabakk fra Sørfold i Nordland som har overtatt familiegården.

  • Dyrevelferdsprogrammet for sau rulles ut for første pulje

    (05.12.23) Nå i desember får de første saueprodusentene varsel om hva de trenger å gjøre for å oppfylle kravene i dyrevelferdsprogrammet for sau. Fristen for å gjennomføre veterinærbesøk og obligatorisk kurs for denne puljen er ved utgangen av mars.

  • Endring i prisar og tilskot 1. halvår 2024

    (20.11.23) Konsernstyret i Nortura har vedteke uendra engrospris for både sau og lam for 1. halvår 2024. Nortura Totalmarked har laga ei prisløype for å ta ut denne prisen. I tillegg aukar grunntilskotet på lam etter nyttår.

  • Viktig melding fra norske slakterier

    (14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.

  • Nye ullpriser fra 4. september – betydelig løft for C1 ulla

    (01.09.23) Fra mandag 4. september øker pristilskudd fra staten på C1 fra kr. 54,35 til kr. 62,- og på B1 fra kr. 48,35 til kr. 52,-. Dette er et betydeleg løft for raser som produserer crossbred-ull uten pigment, selv om avregningspris reduseres noe gir det økt utbetaling til produsent på kr 6,65 pr kg for C1.

  • Norturas nye digitale tjeneste – Min side

    (01.08.23) Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av gris, storfe og småfe til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, mine leveranser, egg- og fjørfekjøttkontroll.

  • Gode øyremerkevaner

    (Oppdatert 01.03.23) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.