Nortura Proff øker salget av fårekjøtt til sine storkjøkkenkunder

(04.07.19) Nortura Proff øker salget av fårekjøtt til sine storkjøkkenkunder Etter den sterke veksten på lam i 2017 har Nortura Proff hatt en liten tilbakegang i salget på lam, men på fårekjøtt ser vi en sterk vekst på de største varelinjene som indrefilet, ytrefilet og benfritt fårekjøtt.

Trend og TradisjonInspirasjon på mat fra Midtøsten i vårt magasin ”Trend og Tradisjon” har vært en stor bidragsyter for å løfte salet på fårekjøtt med flotte bilder og spennende oppskrifter.

I mars/april i år dedikerte vi en hel kampanje til Midtøstentemaet med sau og lam i hovedrollene, som viste seg å bli en sterk kampanje. I den nyeste utgaven av ”Trend og Tradisjon” er ett av kapitlene ”Urkost ”.

Kjøtt på beinet er en sterk trend i proffmarkedet; det føles autentisk, fremhever kokkens teknikker og håndverk – og det ser veldig flott ut med en lammekrone!

Til høsten gjentar Nortura Proff suksessen med sauesanking i Sirdal fra 2017, og listen av kunder som ønsket å være med ble full på rekordtid. Mat med en god historie er verdsatt av kundene, og ingen råvarer har vel en bedre historie enn lam?

Nortura Proff jobber for at kundene skal sette lam på menyen hele året, også fra januar til juli. Settes lam på menyen i kantinen, vil dette kunne være med å dra opp etterspørselen også i dagligvaremarkedet. 

Nå lanserer Proff også en lys lapskaus med fårekjøtt, utviklet i samarbeid med Universitetssykehuset i Tromsø. Denne vil være tilgjengelig for kunder i hele landet. Tilbakemeldingene hittil er veldig positive!

Proff har i år ekstra salgstrykk på spesialiteter, som konseptet ”Lam frå Hardanger”. De har hatt både interne samlinger og kundesamlinger der de har inspirert med historiefortelling og tips til måter å servere lam på. Nortura Proff er rigget for tidenes lammesesong!

Lammekrone

LAMMEKRONE 

MED ELDHUSRØKT BACON, BETER OG ROTGRØNNSAKER

Gilde Lammecarré
Eldhusrøkt bacon i skiver
Selleri
Gulrot
Kålrot
Persillerot
Reddik
Culbete

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i varm panne med litt nøytral olje. Brenn beina av med en gassbrenner for å få brunet hele stykket. Sett lammecarréen på høykant og bind sammen med skivet bacon. Fest baconet i kjøttet på carréen med en tannpirker. 

Stek i ovnen på maks 130 oC til en kjernetemperatur på 54 oC og la hvile i ca 20 min. Del reddikene i båter, skrell resten av grønnsakene og kutt de i terninger. Stek grønnsakene i en panne til de er møre med litt nøyfral olje. 

Når lammekronen er ferdig hvilt, settes den på et fat og grønnsakene fylles oppi.