Søk:

Meny

Verktøylinje

Linjeklipp i gang på Forus og i Førde

(17.08.11) Akkurat i tide for lammesesongen er linjeklippen i gang på Forus og i Førde.


LINJEKLIPP: Prosjektleder Per Sigurd Meling (til venstre) og arbeidsleder Bjarte Sveinsvoll foran slaktelinja på Nortura Forus.

Av: Ellen Flø Skagen, informasjonssjef

- Vi fikk godkjent investering på linjeklipp i mars, ved påsketider hadde vi kun én tegning, og 8. august var linja i full drift! Akkurat i tide til lammesesongen, forteller fabrikkdirektør Vibeke Lamark.

Hun forteller også at Nortura Forus i tillegg har flyttet ullavdelingen og utformet den slik operatørene ønsket å ha den.

Stor innsats
- Hele prosjektet har krevd stor innsats fra mange i teknisk avdeling som har flyttet ferien for at vi skulle komme i mål.

- I tillegg har vi hatt god hjelp både fra Magnus Wahlgren, som er utviklingssjef i Nortura, Nortura Gol, Animalia og vår egen slaktehall som har lagt til rette for at dette skulle fungere med god fart fra dag én, forteller Vibeke.

Siste justeringer
I Førde har de hatt innkjøring et par uker, og nå gjenstår kun siste finpuss før de er i cruisefart for lammesesongen.

- Med mange gode hjelpere og stor stå-på vilje har dette gått fint så langt, og vi gleder oss til å være skikkelig i gang, forteller fabrikksjef Eivind Fonn.

 

Fakta om linjeklipp:
  • Dyrene klippes etter avlivning i stedet for før, noe som gir vesentlig bedre hygiene og dyrevelferd - og bedre HMS for medarbeiderne.
  • En enestående teknologi i verdenssammenheng, utviklet av Norturas egne ingeniører.
  • Igangsatt først på Nortura Gol i 2009.
  • Følgende småfeslakterier har nå linjeklipp: Nortura Gol, Nortura Sandeid, Nortura Malvik, Nortura Målselv, Nortura Forus og Nortura Førde. Nortura Bjerka er planlagt neste år.