(Oppdatert 09.01.24) Som medlem i Nortura SA er det inngått avtale om kontraktproduksjon på å levere slaktedyr i varestrømmen Prima Angus. Denne avtalen inngås mellom husdyrprodusent og Nortura og er styrt av markedsbehov hos Nortura sin kunde. Produsenter i Sør-Norge (tom slakting i Malvik) kan delta i avtalen. Det er midlertidig stans i tegning av nye avtaler.
Foto: Jeanette Villanger Håland
Produsenten forplikter seg til følgende:
Nortura forplikter seg til å:
Pristillegg | Krav |
---|---|
kr 1,50 | Alle dyr med minimum 50% Angus, unntatt kategoriene Okse, Ku og Kalv. |
Krav til klasse | Minimum klasse O |
Krav til fett | Minimum fettgruppe 3 |
Genetikk | Far til avkommet skal være 100 % Aberdeen Angus Semin, ungdyrkåret eller Stambokført) |
Kr. 3,00 i tillegg for Angus Gourmetku, rasekrav renraset Angus ku
Slaktekategori | Ku, det vil si 1461 dager eller eldre, omtrent 4 år |
Slakteklasse | O+ eller bedre |
Fettgruppe | 3+ eller høyere |
Slaktevekt | Fra 280 til og med 400 kg |
NB dyr som ikke holder disse kravene avregnes som ordinært slakt!
Slakt som tilfredsstiller følgende krav til kvalitet oppnår ytterligere kr 6,00 pr kg. For kategorien kvige er fettkompensasjonen kr 9,00 pr kg.
Kategori | Vekt | Alder | Fettgruppe |
---|---|---|---|
Ung okse: | 260,1 kg til 360,0 kg | 301 - 540 dager (18 mnd) | 3 tom 5+ |
Kvige: | 200,1 kg til 300,0 kg | 301 - 730 dager (24 mnd) | 3 tom 5+ |
Kastrat: | 220,1 kg til 320,0 kg | 301 - 900 dager (30 mnd) | 3 tom 5+ |
Ung ku: | 260,1 kg til 360,0 kg | 731 - 990 dager (33 mnd) | 3 tom 4+ |
Det er midlertidig stans i nytegning av Angus-avtaler. Ta kontakt med medlemssenter/rådgiver for spørsmål.
28.09.22 Angus Gourmetku - kyr over 4 år