Aktuelt - Storfe

  • Registrering av formidling/direkteformidling Min side

    (02.12.21) Direktelevering av avlsdyr og fôringsdyr (storfe og gris) øker årlig. Dette er en gledelig utvikling og ofte en god løsning for både deg som bonde og dyra. Det går nå mot jul og nyttår, og vi må igjen minne om at slike leveringer må registreres i god tid før nyttår for å avregnes på året.

  • Behov for å levere andre storfe enn det som opprinnelig var innmeldt

    (Sist endret 01.12.21) Fra tid til annen kan det være behov å bytte ut innmeldte individer med andre dyr. Av hensyn til ønske om effektiv bruk av arbeidstid henstiller vi om at bytting holdes på et minimum, vi vil gjerne være så effektive som mulig for å holde våre kostnader for deg som bonde nede.

  • Angustillegget øker fra nyttår

    (30.11.21) Norsk Angus går godt, og det er god etterspørsel etter produktene. Meny vil gi mer tilbake mer tilbake produsentene, og fra årsskiftet økes fettkompensasjonstillegget i Angusavtalen med kr. 3,- per kg.

  • Prisløypen for storfe 1. halvår 2022

    (24.11.21) De elementer som påvirker prisen til deg som produsent 1. halvår 2022, er fastsatt og informert om i egne artikler. For å gjøre denne informasjonen lettere tilgjengelig er disse oppsummert i denne artikkelen.

  • Høyere markedsdekning av norskprodusert kjøtt i 2022

    (17.11.21) Sammenlignet med prognosen fra september er salget av storfe og svin noe oppjustert i 2021. Det forventes en økning av behovet for helt slakt også noe inn i 1. tertial 2022 for å fylle opp lagre i verdikjeden. Situasjonen er uforutsigbar, men vi har i prognosen for 2022 forutsatt at grensehandel og reiseaktivitet vender tilbake til det tilnærmet normale. Hvis dette ikke slår til, vil det innenlandske salget av kjøtt bli høyere. En eventuell underdekning vil da bli dekket opp med import.