Aktuelt - Storfe

 • Nortura delt ut prisene Biff Natur og Biff Maxx på TYR sitt årsmøte

  (20.03.19) På oppdrag fra Nortura foretar TYR en rangering av seminoksene med vektlegging tilpasset to ulike driftsopplegg: intensivt med betegnelsen Biff Maxx og ekstensivt med betegnelsen Biff Natur. Hensikten med dette tiltaket er å øke fokus på bruk av kjøttfesemin både generelt, men ikke minst i form av bruksdyrkrysning på melkebruket.

 • Biffakademiet med samling på Modul 2

  (Sist endret 18.03.19) Biffakademiet er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Tilbudet er et samarbeid mellom TYR og Nortura hvor målgruppen er produsenter med bra kunnskap og erfaring fra storfekjøttproduksjon, men som ønsker å utvide kunnskapen på dette området betydelig. Modul 2 i Biffakademiet er først ute er Trøndelag 2.-3. april på Scandic Hell, husk påmelding innen 23. mars!

 • Prognosen 2019 – Stort overskudd av egg, bedring for gris

  (06.03.19) Den nye prognosen for 2019 viser en bedring i markedsbalansen for gris som følge av nedjustert produksjon. For sau og lam viser prognosen en liten underdekning i 2019, men korrigert for reguleringslager er det fortsatt overskudd, særlig av sau. Også for storfe viser prognosen en liten underdekning, men medregnet reguleringslager er en tett på markedsbalanse. For egg viser prognosen et stort overskudd.

 • Storfe 2019 - klart for påmelding!

  (Sist oppdatert 06.03.19) Seks organisasjoner går sammen om å arrangere en ny storfekongress, Storfe 2019, på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen, onsdag 27. og torsdag 28. november 2019. Det er et skreddersydd program for storfebønder i hele landet, og nå er det klart for påmelding. Meld deg på innen 1. april og spar 400 kroner på kongressavgiften!