Aktuelt - Småfe

 • Lammesesongen 2019 – infohefte

  (Sist oppdatert 18.07.19) Sesongen 2018 fikk en brå start på grunn av tørke, og at mange som har sau på innmarksbeite ønsket å slakte lam tidlig. Ved utgangen av august hadde vi slakta over 13 000 flere lam enn vi gjorde i 2017. Til tross for krevende produksjonsforhold, greide likevel sauebonden i Nortura å levere lam med god slaktekvalitet.

 • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

  (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  (28.06.19) Avregningsprisen på lam øker med kr 0,35 per kg, ung sau og sau med kr 1,64 per kg fra mandag 1. juli. Endringen skyldes økt engrospris, endring i innmatverdier og slaktekostnader. Det er også endringer på vær, geit og kje – henvises til prislisten for detaljene.

 • Årets vinnere på Husdyrtreff Sau

  (07.06.19) Det var rekordhøy oppslutning om årets Husdyrtreff, og vinnere på sau ble Tiril Undheim fra Undheim og Ramona Egeland fra Mandal, agronom elever ved KVS Lyngdal.

 • Lavere salg av kje i kampanjeukene

  (20.05.19) Nortura hadde også i år en kampanje på kje i samarbeid med geitebønder som leverer til Sandeid, Førde, Gol og Malvik for salg i ferskvarediskene hos Jacobs-butikkene, Meny og Spar.