Aktuelt - Fjørfe

  • Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer

    (17.11.20) Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året. Det nye fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.

  • Prognosen 2020 og 2021 – per november

    (11.11.20) Sammenlignet med prognosen fra september er salget av alle kjøttslag noe oppjustert både i 2020 og 2021. Salgsprognosen er usikker og vil fortsatt være preget av de tiltak myndighetene innfører for å redusere spredning av covid-19 samt ettervirkninger av denne.

  • Pass på temperatur i egglageret

    (09.11.20) Målt temperatur i rommet bør ligge mellom 8 og 12 grader for å unngå kondens og fuktige egg ved overgang til eggbil og pakkeri.

  • Produsenter med høg A-eggprosent

    (07.07.20) For tre år siden startet Team Egg med å løfte fram de produsentene som har de beste resultatene gjennom Nortura eggkontroll for henholdsvis A-eggprosent og dødelighet.

Nortura Medlemssenter: 
Postboks 70, 2360 Rudshøgda
Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01
Kontakt oss
Personvern
Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes