Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Konsekvenser av nytt datasystem - følg med!

    (16.01.20) Fjørfekjøttområdet i Nortura går over til nytt fullintegrert datasystem (SAP) 1. februar 2020. Med det så samles alle tidligere forskjellige dataplattformer i ett og samme system.

  • Prognosen 2020 – per januar, bedring for grisen

    (15.01.20) For gris prognoseres det i 2020 en underdekning isolert for året som følge av redusert produksjon. Med prognosert underdekning av svinekjøtt og reduserte lagre oppfordres det ikke til fortsatt frivillig reduksjon av produksjonen. For sau og lam viser prognosen at vi fortsatt har en utfordring med for mye sau i det norske markedet. For egg viser prognosen et overskudd og det er ikke rom for nyetableringer.

  • Nytt produsentnummer og pålogging

    (Oppdatert 09.01.20) Grunnet kommune- og fylkessammenslåinger har mange produsenter fått nye produsentnummer. Du skal ha fått nytt produsentnummer fra Landbrukets Dataflyt, lenke for å finne det er også i denne saken. Husk å oppdatere dine "snarveier" for pålogging med nytt nummer.

  • Fjørfeskole for kyllingprodusenter

    (03.01.20) Fjørfeskolen arrangerer i uke 7 og uke 12, 2020 nytt kyllingkurs. Kurset er godkjent av Mattilsynet i henhold til kompetansekravet i Forskrift om høns og kalkun og tilsvarende kompetansekrav om dyrehelse i Dyrehelseforskriften.

  • Førtidsslakting av verpehøns

    (17.12.19) Det det blir førtidsslakting av verpehøns for å redusere eggproduksjonen mellom nyttår og påske. Runden omfatter innsett som blir 78 uker i uke 4-11, og førtidsslaktingen kan skje i uke 1-8.

  • Prisløyper 1. halvår 2020

    (Oppdatert 11.12.19) Konsernstyret i Nortura vedtok 23. oktober 2019 Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, lam og egg for 1. halvår 2020. Siste oppdatering gjelder gris.

  • Kalkunprodusentene på skolebenken

    (11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.