Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Høyere markedsdekning av norskprodusert kjøtt i 2022

    (08.09.21) Salgsprognosen ut 2021 er fortsatt usikker og vil være preget av hvor raskt samfunnet vender tilbake til mer normale tilstander. Nortura Totalmarked har i prognosen lagt til grunn at gjenåpningen av samfunnet fortsetter, men med redusert grensehandel og reisevirksomhet også høsten 2021. Situasjonen er uforutsigbar, men det er i prognosen for 2022 forutsatt normale tilstander, og at også grensehandelen vender tilbake til det tilnærmet normale.

  • Fjørfeskole for eggprodusenter

    (06.09.21) Fjørfeskolekurset som var planlagt i Sørum i fjor høst ble avlyst grunnet Corona-restriksjoner. Selv om vi nå opplever økning i smittetall, er vi så optimistiske at vi planlegger å gjennomføre kurset nå i november og desember.

  • Siste prisendring og prisprognose egg

    (07.07.21) Avregningsprisen for alle egg økes med 44 øre per kilo fra mandag 5. juli, grunnet økt engrospris og redusert omsetningsavgift. Trekket for merkostnad knyttet til miljøegg økes med 15 øre til 37 øre per kilo egg. Mer detaljert informasjon er gitt i eget nyhetsbrev.

  • Siste prisendring og prisprognose fjørfekjøtt

    (07.07.21) Avregningspris på all kylling økes med kr 0,30 per kg fra mandag 5. juli. Prisøkningen på kalkun er forbeholdt kalkun som er produsert uten monensin, som fra nå av er den nye standarden for kalkunproduksjon. Fra 5. juli avvikles pristillegget på 1,50 kr/kg for monensinfri produksjon. Netto prisøkning for monensinfri kalkunproduksjon blir derfor 0,30 kr/kg. Kalkun som er produsert med monensin, gis et pristrekk på 1,80 kr/kg fra 5. juli. For slik produksjon blir derfor prisen i praksis uendret. Mer detaljert informasjon er gitt i eget nyhetsbrev.

  • Satser stort på beinrester av norsk kylling

    (23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.

  • Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer

    (17.11.20) Nortura og Prior har igangsatt et unikt prøveprosjekt for å teste ut kyllingfôr basert på minst 90 prosent norske råvarer. Målet er at to millioner kyllinger skal få det nye fôret i løpet av det kommende året. Det nye fôrkonsept kan redusere soyabehovet med 75 prosent.