Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Prognose 2022 per juni: Små endringer i prognosen – fortsatt stort overskudd av egg

    (22.06.22) Den reviderte prognosen fra Totalmarked kjøtt og egg viser et fortsatt stort overskudd av egg på 2 900 tonn før tiltak. For kjøtt er det også relativt små endringer fra siste prognose. Det forventes god markedsbalanse på kjøtt etter en lengre periode med stor underdekning av norskprodusert svin og storfe. Grensehandel og reiseaktivitet har tatt seg opp, og det ventes nedgang i salget.

  • Norturas kjøp av Steinsland er godkjent

    (17.06.22) Konkurransetilsynet tillater at Nortura kjøper rugeribedriften Steinsland & Co AS, mot at flere vilkår innfris. Nortura forplikter seg til flere avhjelpende tiltak, som skal sikre fortsatt effektiv konkurranse i verdikjeden for produksjon av egg.

  • Lang erfaring som tillitsvalgt i Nortura

    (01.06.22) Ole Johannes Egeland har vært tilknyttet Nortura som eier, produsent og tillitsvalgt i mange år. Denne våren rykket han opp fra vara til fast medlem i Norturas konsernstyre.

  • Prisløyper engrosprisendringer 2. halvår 2022

    (30.05.22) Konsernstyret i Nortura fastsatte 23. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for gris, lam og egg for 2. halvår 2022. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Merk at dette er engrospriser, og avregningsprisene *) ikke vil være de samme.

  • Siste prisendring og prisprognose fjørfekjøtt

    (06.05.22) Fra mandag 9. mai økes avregningsprisen for kylling og kalkun med henholdsvis kr. 0,70 og 0,80 pr kg, samt livdyr fjørfe og rugeegg. Dette er første ledd i opptrappingsplan for priser som er meldt fra 4. juli.

  • Nortura øker avregningsprisen på fjørfekjøtt

    (20.04.22, endret 03.06.22) Konsernstyret i Nortura har vedtatt endringer i avregnings– og livdyrpriser fra 4. juli 2022. Prisøkningene er historisk høye og viser at Nortura tar et tydelig ansvar for produsent-økonomien i verdikjedene for kylling og kalkun. Vi legger til grunn at det norske markedet også i framtiden skal forsynes med mat fra den norske bonden.