Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Eiermøter i Nortura SA 2024

  (19.02.24) Vi ønsker alle eiere i Nortura hjertelig velkommen til Eiermøte i Nortura. Invitasjonen til årets møter er sendt ut til alle eiere på e-post, invitasjonen inneholder tid- og møtested, valgkomiteinnstilling og eventuell tilleggsinformasjon for Eiermøtet i din krets.

 • Har du alt klart til lamminga?

  (Sist endret 04.03.24) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!

 • Gode råd for skånsom klipping og fornøyde saueklippere

  (Oppdatert 01.03.24) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.

 • Fagmøte for storfe og småfeprodusenter i Midt-Norge

  (22.02.24) Nortura inviterer storfe- og småfeprodusenter til fagmøte på Thon Hotell Surnadal fredag 15. mars, og på Stiklestad Nasjonale kultursenter og hotell lørdag 16. mars. Møtene er på dagtid, kl. 11-16. Husk påmelding innen 5. mars for begge møtene.

 • Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR

  (20.02.24) Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.

 • ROS-analyse for 2023 klar

  (19.02.24) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2023 klar på Min side. Logg inn på Min side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.

Arkiv