Aktuelt - nyhetssaker

Aktuelt stoff spesielt for eierorganisasjonen og tillitsvalgte.

 • Årets kretsmøter i Nortura 2019

  (28.01.19) Nortura inviterer alle eiere til årets kretsmøter som starter 18. februar og går fram til 1. mars. Innen årsmøtet går av stabelen i april skal det være gjennomført kretsmøte i alle 142 kretsene og RU-møter i de 6 regionene i Nortura.

 • Valgkomiteen ønsker innspill

  (24.10.18) Valgkomiteen i Nortura SA er i gang med arbeidet fram mot årsmøtet 2019 og ønsker alle innspill hjertelig velkommen.

 • Ingen avsetning og utbetaling på medlemskapitalkonto for 2017

  (Sist endret 01.06.18) Medlemskapitalen har en bindingstid på minimum 7 år. Målsettingen er å rullere/utbetale avsatt beløp på medlemskapitalkontoen etter 7 år der eldste avsetning utbetales først. Det ble ingen avsetning og utbetaling på medlemskapitalkontoen for 2017.

 • God dyrevelferd – en kontrakt med forbrukerne

  (13.04.18) – Arvesølvet til det norske landbruket er basert på tre pilarer: Trygg mat, lite medisinbruk og god dyrevelferd. Dette er verdier vi ikke å skusle bort! De dyrevelferdssakene som har vært avdekket det siste halvåret er derfor ikke bra, for å si det mildt, sa styreleder Trine Vaag i sin årsmøtetale.

 • Kapital- og lønnsfrys

  (13.04.18) Etter det svake 2017-resultatet, som blant annet har ført til at Nortura har måttet reforhandle sine låneforpliktelser med bankene, blir det kapital- og lønnsfyrs i selskapet.

 • Eierne krever bedre kjedeavtaler

  (13.04.18) Årsmøtet ga tydelig signal om at grossistavtalene Nortura har med Norgesgruppen og COOP må tas opp på nytt. Ved å slutte seg til en uttalelse fra kretsmøtene i Midt-Norge, ga årsmøtet ledelsen full backing i nye forhandlinger med dagligvarekjedene.

 • Trine Hasvang Vaag gjenvalgt som styreleder

  (11.04.18) Trine Hasvang Vaag fra Snåsa og Per Heringstad fra Heidal ble gjenvalgt som henholdsvis styreleder og nestleder på konsernets årsmøte på Lillestrøm onsdag 11. april. Ny i styret er Olav Håkon Ulfsnes fra Aure i Møre og Romsdal.

 • Godtgjørelse til tillitsvalgte i Nortura 2018

  (11.04.18) Godtgjørelser til tillitsvalgte ble vedtatt etter valgkomiteens forslag, endring er sats på fastgodtgjørelse for kretsleder som reduseres, mens kretsleder får møtegodtgjørelse i tillegg.

 • Kolberg understreker alvoret

  (11.04.18) – 2017 ble et uværsår for Nortura. Klarer vi ikke å komme ut av hengemyra vi gled inn i og snu utviklingen, er det mer alvor enn hva som er godt å tenke på.