Søk:

Du er her: Hovedsiden / Organisasjon / KSL /Aktuelt

Verktøylinje

KSL - aktuelt

 • Tettere og strengere oppfølging av bonde og slakteri

  Tettere og strengere oppfølging av bonde og slakteri

  (07.02.18) Ny revidert avtale for kjøttbransjen i Kvalitetssystem i landbruket (KSL), ligger på bordet. Selve regelverket er det samme, men oppfølgingen av både bonde og slakteri blir tettere, og konsekvensene strengere. Avtalen trer i kraft 1. april 2018 og er undertegnet av alle slakteriene i Norge og Stiftelsen Matmerk.

 • Årets nye KSL-standard klar

  Årets nye KSL-standard klar

  (11.10.17) Fra 6. oktober finner alle KSL-brukere ny standard inne på Din Side i KSL. – Det er ingen store endringer, men vi prøver å gjøre den enda enklere å bruke og de endringene som er, de er viktige, sier KSL-sjef Tom Roterud i Matmerk.

 • Nye endringer i årets KSL-sjekkliste

  Nye endringer i årets KSL-sjekkliste

  (10.10.16) I årets KSL-sjekkliste er det gjort endringer i husdyrstandarden, og den sendes ut på papir for siste gang.

 • Ny KSL standard 2015

  Ny KSL standard 2015

  (19.10.15) Høsten er her! Det betyr at KSL-standarden er revidert, og her kan du gjøre deg kjent med den.

 • e-bønder slipper KSL-papirer

  e-bønder slipper KSL-papirer

  (06.08.12) De omlag 12 000 bøndene som har benyttet den elektroniske versjonen av KSL-standarden ved egenrevisjon i løpet av det siste året, vil ikke få tilsendt KSL-sjekklistene i oktober.

 • Matmerk får nytt navn

  Matmerk får nytt navn

  (28.10.11) KSL Matmerk får ny grafisk profil. Samtidig fjerner stiftelsen KSL i selve navnet. Forbrukere skal tydeligere se hvem som står bak matmerkene.

 • Mattilsynet anerkjenner KSL-standarden

  Mattilsynet anerkjenner KSL-standarden

  (18.05.11) Et felles hygieneregelverk for EØS landene stiller krav til alle matprodusenter i alle deler av verdikjeden for mat, også primærproduksjonen. Mattilsynet har nå anerkjent at KSL standarden tilfredsstiller kriteriene for å være en nasjonal retningslinje for kvalitetssikring i primærproduksjonen.

 • Full tilslutning i KSL-saken

  (23.04.09) Årsmøtet valgte å følge styrets innstilling om å opprettholde KSL-trekket på tre kroner for produsenter som ikke kan dokumentere produksjonen i henhold til KSL. Trekket er en del av forpliktelsene i bransjeavtalen og dekker kostnader senere i varestrømmen som mulig tapt salg og negativt omdømme i sluttmarkedet.