Aktuelt - Organisasjon

  • Reisebrev fra fagtur 2019

    (19.07.19) Nortura sin fagtur til Østerrike – Sveits – Italia 3.-12. juli hadde noe for alle interesser. Vi besøkte fjellbruk med kulturlandskap i Sveits, Alpene, Venezia i Italia, og ikke minst vingård og prøvesmaking på parmaskinke. Her er reisebrev fra Nortura sin representant på turen, Bengt Egil Elve.

  • Lammesesongen 2019 – infohefte

    (Sist oppdatert 18.07.19) Sesongen 2018 fikk en brå start på grunn av tørke, og at mange som har sau på innmarksbeite ønsket å slakte lam tidlig. Ved utgangen av august hadde vi slakta over 13 000 flere lam enn vi gjorde i 2017. Til tross for krevende produksjonsforhold, greide likevel sauebonden i Nortura å levere lam med god slaktekvalitet.

  • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

    (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

  • Bli med på Gris i ‘19

    (Oppdatert 08.07.19) Gris i ‘19 er arenaen for fremtidsbønder, hvor deling av kunnskap er i fokus. Kongressen er fullstappet av fagforedrag på internasjonalt nivå, tilpasset norske svineprodusenters hverdag. På nettportalen finner du programmet for kongressen, presentasjon av foredragsholdere og de ulike foredragene.

  • Feriestengte Nortura-fabrikker i sommer

    (Oppdatert 01.07.19) Noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie, her er en oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting og utlevering av retur/nisjeslakt.