Aktuelt - Organisasjon

  • Om koronasituasjonen - Nortura

    (Oppdatert 18.12.20) Her finner du lenker til informasjon om hva som gjelder i forbindelse med smittefare, driftsrelatert informasjon etc. Noen medlemsbutikker har åpent med restriksjoner eller har redusert åpningstid, ellers er tiltak vedrørende dyretransport og kontakt med personell viktig å merke seg.

  • Slik melder du inn dyr med avvik til slakt

    (15.01.21) Har grisen en liten brokk, eller er kua litt halt. Inne på «Min side» kan du nå melde fra dersom dyret du skal sende til slakt har et avvik som trenger oppfølging på transport.

  • Godt julesalg for Nortura

    (15.01.21) Norturas julesalg i korona-året 2020 ble godt, men utfordrende. – Jeg er stolt av den enorme innsatsen som ble lagt ned i hele Nortura for å få denne ekstraordinære sesongen i havn, sier Konserndirektør for Rødt kjøtt, Karolina Grønås Henriksen.

  • Dette er Matkjedeinformasjon (MKI)

    (15.01.21) Fra nyttår 2021 har Mattilsynet, Nortura og andre private slakterier startet å snakke om MKI. Hva er det? Og hvorfor snakker vi om det nå?

  • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

    (Oppdatert 15.01.21) Matkjedeinformasjon (MKI) er opplysninger som kan ha betydning for mattrygghet, dyrevelferd eller dyrehelse. Opplysninger om for eksempel om dyret har vært medisinert, om dyret kommer fra en besetning med restriksjoner grunnet smittsomme sykdommer, eller om dyret har et avvik som krever tilpassing på inntransport eller slakteri. 

  • Fugleinfluensa: Veien videre

    (Oppdatert 13.01.21) Mattilsynet gikk ut med melding den 8. januar om at høyrisikoområdet for fugleinfluensa i hele Sør-Norge fra og med Trøndelag og sørover opprettholdes.

Nortura Medlemssenter: 
Postboks 70, 2360 Rudshøgda
Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01
Kontakt oss
Personvern
Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes