Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Om koronasituasjonen - Nortura

  (Oppdatert 01.04.20) Her finner du lenker til informasjon om hva som gjelder i forbindelse med smittefare, driftsrelatert informasjon etc.

 • Ny konserndirektør for økonomi og finans i Nortura

  (06.04.20) Henrik Frisell (45) er ansatt som CFO i Nortura. Han kommer fra stillingen som CFO i Kid, og har lang og bred erfaring fra økonomi og finans. Han har også bakgrunn innen salg, samt strategisk og kommersiell utvikling fra blant annet Ringnes, Circle K og PwC. Frisell er utdannet statsautorisert revisor og har en MBA i finans.

 • Årsmøteutsendinger Nortura

  (02.04.20) Årsmøtet i Nortura SA foregår i år den 28. april som et telefonmøte grunnet korona-situasjonen. Her er oversikten over hvem som skal representere de ulike regionene på årsmøtet 2020.

 • Våre nye filmstjerner

  (31.03.20) Etter å ha sett den nye reklamefilmen til Gilde så var det slett ikke ufortjent at Per Jarle Myklebust og Geir Thomas Myklebust fra Byrkjelo fikk overrakt blomster av kretsleder Steinar Evebø i kretsmøtet i Gloppen i februar.

 • Reduksjon i verdi på storfehuder

  (27.03.20) Alle markeder påvirkes av Korona viruset. I Italia er all industri som ikke er samfunnskritisk industri beordret stengt. Italia er det desidert viktigste landet for garving i Europa og står for ca. 70 % av Norturas omsetning av storfehuder.

 • Kretsutvalgene i Nortura

  (Sist oppdatert 26.03.20) Her finner du oversikt på ledere og medlemmer i kretsutvalgene for 2020-2021.

 • Hvordan skal du forholde deg for å begrense smitterisiko når du får dyrebil på gården?

  (Oppdatert 24.03.20) Norturas dyrebilsjåfører vil være i kontakt med mange bønder i løpet av sin arbeidsdag. Sjåførene er nøkkelpersonell som det er viktig å holde friske, men som samtidig kan spre smitte dersom sjåfør selv er smittebærer uten å vite det. Derfor har vi innført strenge tiltak for å minske smittefaren i forbindelse med henting av dyr. Rådene vil også gjelde når Nortura henter egg på gården.