Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Reisebrev fra fagtur 2019

    (19.07.19) Nortura sin fagtur til Østerrike – Sveits – Italia 3.-12. juli hadde noe for alle interesser. Vi besøkte fjellbruk med kulturlandskap i Sveits, Alpene, Venezia i Italia, og ikke minst vingård og prøvesmaking på parmaskinke. Her er reisebrev fra Nortura sin representant på turen, Bengt Egil Elve.

  • Lammesesongen 2019 – infohefte

    (Sist oppdatert 18.07.19) Sesongen 2018 fikk en brå start på grunn av tørke, og at mange som har sau på innmarksbeite ønsket å slakte lam tidlig. Ved utgangen av august hadde vi slakta over 13 000 flere lam enn vi gjorde i 2017. Til tross for krevende produksjonsforhold, greide likevel sauebonden i Nortura å levere lam med god slaktekvalitet.

  • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

    (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

  • Bli med på Gris i ‘19

    (Oppdatert 08.07.19) Gris i ‘19 er arenaen for fremtidsbønder, hvor deling av kunnskap er i fokus. Kongressen er fullstappet av fagforedrag på internasjonalt nivå, tilpasset norske svineprodusenters hverdag. På nettportalen finner du programmet for kongressen, presentasjon av foredragsholdere og de ulike foredragene.

  • Feriestengte Nortura-fabrikker i sommer

    (Oppdatert 01.07.19) Noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie, her er en oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting og utlevering av retur/nisjeslakt.

  • Prior-egg på plass hos Rema 1000

    (01.07.19) Rema 1000 valgte Nortura som sin hovedleverandør på egg i februar, og har store ambisjoner for våre egg. Denne uken er egga på plass i butikk.

  • Retur av slakt, nisjeslakt og medlemskjøp

    (Oppdatert 28.06.19) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning. Skal du fremby slaktet til andre er det ikke lenger Returslakt, men det vi kaller Nisjeslakt.

  • Omsetningsavgiften for 2019

    (Oppdatert 25.06.19) Landbruks- og matdepartementet har fastsatt satser for omsetningsavgift i 2019. For storfe, sau/lam og gris fastsetter departementet maksimalsatser, mens Omsetningsrådet fastsetter satsene gjennom året innenfor disse.

  • Nytt telefonnummer til medlemssenteret

    (Oppdatert 24.06.19) Nortura Medlemssenter fikk fra 31. mai nytt nummer – 95 51 84 00. NB: Ansatte sine nr som starter med 9551xxxx kan ikke benyttes til å sende sms til.