Søk:

Du er her: Hovedsiden / Organisasjon /Nyheter

Verktøylinje

Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

Du kan nå abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag her på Nortura Medlem.
Gå til » Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Prognosen 2018 – Overskudd av sau/lam og gris

  Prognosen 2018 – Overskudd av sau/lam og gris

  (17.01.18) Den nye prognosen for 2018 viser bare mindre endringer fra prognosen i november, med unntak av gris hvor overskuddet er redusert som følge av lavere vekter. Prognosen viser at sau og lam fortsatt står overfor en svært krevende markedssituasjon. Det prognoseres fortsatt et overskudd av gris, men på et nivå som kan håndteres med tilgjengelig balanseringsvirkemiddel. Prognosen viser også et overskudd av egg i 2018. Markedet for storfe preges fortsatt av underskudd av norsk vare, men underskuddet er minkende sammenlignet med de foregående årene.

 • Tilbakekaller et parti av Gilde Bog

  Tilbakekaller et parti av Gilde Bog

  (11.01.18) Funn av metallbiter i enkelte hermetikkbokser.

 • Informasjon om produksjonstilskudd og regler for 2018

  Informasjon om produksjonstilskudd og regler for 2018

  (Sist endret 11.01.17) Landbruksdirektoratet har nå oppdatert nettsidene med omtale av hvilke frister som gjelder for søknadsfrister og tilskuddssatser for 2018.

 • Årets første kampanjer er i gang

  Årets første kampanjer er i gang

  (10.01.18) Nortura starter året med en helt ny Gilde-kampanje, og gjentar Prior egg i alle kanaler. Våre største merkevarer skal få en god start på året.

 • Sikre riktig informasjon om slaktedyr

  Sikre riktig informasjon om slaktedyr

  (Sist endret 10.01.18) I 2010 kom ei ny forskrift: "Forskrift om sporbarhet og merking av storfe og storfekjøtt". Den blir ofte kalla "Hygieneforskriften", og skal blant anna sikra at vi har riktig identitet på dyra når dei kjem inn til slakt, og at vi ikkje slaktar dyr som har restriksjonar på grunn av behandling.

 • Priser retur- og nisjeslakt

  Priser retur- og nisjeslakt

  (Sist endret 08.01.18) Oppsett for kostnader om du skal ha egne slakt i retur til eget forbruk, eller nisjeslakt for videre salg. Kostnaden for å ta slakt i retur er spesifisert på avregningen.

 • Ny Nortura-app skal lette dugnadsarbeidet

  Ny Nortura-app skal lette dugnadsarbeidet

  (05.01.17) Julen er over og fritidsaktivitetene er i gang igjen. De som har fått ansvar for kioskvakten ved skistevnet, korpssamlingen eller 17.mai-feiringen, får nå et hjelpemiddel; appen MinKiosk.

 • Krav for å levere slakt- og kjøpe livdyr av Nortura

  Krav for å levere slakt- og kjøpe livdyr av Nortura

  (Sist oppdatert 04.01.18) Fra 1. januar 2018 må leverandører som leverer slaktedyr- eller kjøper livdyr hos Nortura være registrert i Enhetsregisteret, ha et eget Organisasjonsnummer og et aktivt Produsentnummer i Landbruksregisteret.

 • Pålogging og informasjon om produsentnummer

  Pålogging og informasjon om produsentnummer

  (03.01.18) Kommunesammenslåingene og grensejusteringene innebærer at produsenter i Trøndelag og deler av Vestfold får nytt produsentnummer. Konverteringen starter 2. januar hos Landbruksdirektoratet, og det kan påregnes noen problemer i overgangen den første uka.

 • Nortura og KLF forener krefter i nye Animalia AS

  Nortura og KLF forener krefter i nye Animalia AS

  (02.01.18) Animalia er fra 1. januar 2018 eget aksjeselskap, eid av Nortura og KLF. Dermed forener kjøttbransjen krefter og styrker det felles faglige samarbeidet som omfatter alt fra husdyrkontroller og klassifiseringssystem for slakt til samfunnsaktuelle temaer, som dyrehelse, dyrevelferd, mattrygghet, bærekraft og humanhelse.

 
« Forrige     1 | 2 | 3 | 4     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 38 artikler