Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Lønnsomt å bruke avtaleordningen på storfe

  (19.08.22) Avtaleordningen er ett viktig verktøy for å Nortura for å kunne sikre markedet jevnt med ferskt storfekjøtt gjennom hele året og unngå import. I tillegg er det viktig for å kunne planlegge effektiv inntransport. Ved innmelding på avtale nå kan du oppnå 3500,- mer for ett slaktedyr, kontra uten avtale i oktober!

 • Først ute med innmelding i ny løsning

  (17.08.22) Tirsdag 16. august ble nye Min side med innmeldingsløsning for småfe lansert. Løsningen ble koblet opp kl. 16 på ettermiddagen. Med tilpasninger på medlemssidene ble informasjon om at løsningen var på plass sendt ut på sms til småfeprodusentene kl. 16:26. Ett minutt senere var første innmelding registrert!

 • Sammen om klimatiltak i jordbruket

  (17.08.22) De tre bondeeide samvirkene, Nortura, TINE og Felleskjøpet lanserte onsdag 17. august at de skal arbeide sammen om tiltak for å kutte utslipp av metan fra jordbruket.

 • Vi har startet utrullingen av Norturas nye digitale tjeneste

  (Oppdatert 16.08.22) I tiden som kommer lanserer vi fortløpende nye løsninger for deg som driver med dyr. Alt bygges på den samme plattformen som er laget for å gjøre ting enklere for deg. Først ut er den nye løsningen for innmelding av småfe til slakt – den kan du logge inn i allerede 16. august. De midlertidige løsningene finner du lenker til nedenfor.

 • Ny innmeldingsløsning for småfe

  (15.08.22) Tirsdag 16. august lanseres en ny innmeldingsløsning for småfe som blir første del av nye Min side. Det er kun innmelding av småfe som er i den første versjonen som lanseres nå. Alle småfeprodusenter vil motta en SMS når løsningen er tilgjengelig.

 • Prisløypa for storfe 2. halvår 2022

  (Sist endret 15.08.22) Prisløypa for 2. halvår er nå fastsatt. Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum skal nå nivået på PGE. Prisløypa er oppdatert med Ekstra avtaletillegg på kr. 0,70 pr kg uke 33-39.

 • Totalmarkedssituasjonen og prisutsikter for lammesesongen 2022

  (06.07.22) Fra 2015 og flere år framover var det overskudd av sau og lam i markedet, noe som førte til oppbygging av slakt på reguleringslager. Redusert engrospris og eksport av sau har økt salget. I tillegg har saueprodusentene lyttet til markedsregulators oppfordring om å ikke øke produksjonen.

 • Gris i ‘22 - meld deg på nå!

  (Sist oppdatert 08.08.22) Vi har gleden av å ønske velkommen til Gris i ‘22 som arrangeres 9.-10. november 2022 i flotte lokaler hos Scandic Oslo Airport. Har du ikke meldt deg på ennå så gjør det innen 15. september, da unngår du tillegg i prisen!