Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Biffakademiet er endelig i gang igjen - meld deg på!

  (Sist endret 14.11.22) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Tilbudet er et samarbeid mellom TYR og Nortura. Modul 1 – Ammekua arrangeres i Hamar 11. - 12. januar, meld deg på nå!

 • Regler for bytte av storfeindivid

  (Oppdatert 11.11.22) Dersom du må levere andre storfe enn opprinnelig var innmeldt, må Nortura Medlemssenter varsles senest kl. 08 virkedagen før henting.

 • Vil rekruttere saueklippere med nytt skoletilbud

  (08.11.22) Fra høsten 2023 kan ungdommer velge et helt skoleår med saueklipp, på Hallingdal Folkehøgskule i Gol. – Et viktig tilbud for å rekruttere nye saueklippere, sier Eirik Kolbjørnshus, leder for Nortura klyppeteam.

 • Kjøttets tilstand 2022

  (01.11.22) Torsdag 27. oktober var det digital lansering av Kjøttets tilstand 2022 - Animalias årlige statusrapport over sentrale deler av norsk egg- og kjøttproduksjon.

 • Nortura livdyrnytt oktober 2022

  (31.10.22) Gilde merket er den tryggeste garantien for at råstoff er norsk. Heldigvis er det slik at svært mange forbrukere etterspør det, og det vil de gjøre i både 2023 og 2024. Vi vil trenge betydelige mengder norskprodusert storfekjøtt. Derfor viktig at det meste av årets fôringsdyr blir tatt videre vare på. Som formidlere kjenner vi selvsagt på utfordringene enten du er selger eller kjøper. Vi ønsker allerede å takke for kreativitet, tålmodighet og velvilje fra dere.