Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Hva er viktig å tenke på ved innmelding og levering av slaktedyr

  (05.04.24) Du som sender dyr til slakt har ansvaret for å følge kravene til mattrygghet, sporbarhet, dyrevelferd og kjent MKI (matkjedeinformasjon). I tre filmer forteller vi hva som er viktig å tenke på når du skal melde inn dyr til slakt, når du skal levere dyr, og hva som sjekkes ved mottak på slakteriet.

 • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

  (Oppdatert 25.03.24) Innmeldingsfrister for Nortura SA for slakt og livdyr. Meld inn til direkte på Min side, eller ved å kontakte Nortura Medlemssenter på telefon 955 18 400.

 • Norfersk vant Plastløfteprisen 2024 for økt bruk av resirkulert plast

  (21.03.24) «Årets vinnere viser at det er mulig å bruke resirkulert plast i matvareemballasje. I tillegg demonstrerer de viktigheten av å kontinuerlig lete etter de beste emballasjeløsningene.» Slik lyder uttalelsen fra juryen etter at gårsdagens Plastløftepriser ble delt ut. Norfersk vant prisen i sin kategori, mens Gilde og PRIOR var begge nominert i kategorien «Design for gjenvinning».

 • Livsløpsanalyser (LCA)

  (20.03.24) En livsløpsanalyse kartlegger hele livsløpet til et produkt og vil vise oss hvor i verdikjeden vår vi har våre største utslipp og avtrykk. Tall fra norsk produksjon er viktig i vårt arbeid med å forbedre produksjonen, og kutte utslipp og effektivisere der hvor det faktisk monner.

 • Orientering om eggsituasjonen

  (19.03.24) De siste ukene har det vært mye omtale av eggmangel og markedsregulering i media. Sist som følge av at Nortura møtte Den Stolte Hane i Oslo Tingrett fredag 15. mars. Her følger en kort orientering om situasjonen.