Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Hjelp oss med å levere reine dyr!

  (21.09.23) God slaktehygiene forutsetter reine dyr. Møkkete dyr utgjør en risiko for at slaktet infiseres med E.coli-bakterier som igjen kan gi alvorlige sykdom hos mennesker. Møkkete dyr utgjør en kostnad for bonden enten direkte med møkktrekk på slaktet og indirekte da de er tidkrevende å slakte og går utover effektiviteten på slakteriet. Sist men ikke minst handler reine dyr om god dyrevelferd.

 • Valgkomiteen foreslår gjenvalg på styret

  (19.09.23) Det er fremsatt krav om ekstraordinært Årsmøte i Nortura, med valg av styre som eneste sak. I den forbindelse fikk valgkomiteen den 5. september i oppdrag fra ordfører om å komme med en innstilling til det ekstraordinære årsmøtet. Årsmøtet er berammet til 3. oktober.

 • Norsk lam fra Gilde

  (18.09.23) Nå kommer fokuset på lam i butikkene, og på gilde.no finner du oppskrifter med norsk lam fra Gilde. Torsdag 28. september er det fårikålens dag, for å feire Norges nasjonalrett!

 • Bli med i trekningen – vinn premie til en verdi av ca 6000kr

  (13.09.23) TINE, Nortura, Felleskjøpet Agri, Tyr og MIMIRO lanserer nå en felles kampanje for hele Norges grovfôrproduksjon. Ut september kan du nå bli med i trekningen av 16 fôrprøver fra TINE og 1 års abonnement på Eana Skifte til en verdi av 6000kr - det trekkes hele 40 vinnere!

 • Får du e-post fra Nortura?

  (Oppdatert 13.09.23) Havner e-posten i søppelmappa, eller mottar du ikke e-post fra Nortura? Vi sender ofte ut Nyhetsbrev og Eierbrev, og ser at noen har meldt seg av (unsubscribe) fra å motta. Har du gjort det må du være OBS på at vi ikke får sendt deg informasjon gjennom systemet vi bruker, og vil være utelatt til du melder deg på igjen. Kommer avregningsbrevet eller fakturaen i søppelboksen, da oppfordrer vi deg å "klarere" avsenderen.

 • Afrikansk svinepest er påvist i Sverige

  (08.09.23) Den alvorlige virussykdommen afrikansk svinepest er påvist hos villsvin i Sverige. Dette er den første påvisningen av denne alvorlige svinesykdommen i Norden. 

 • Innmelding og levering, sjekkliste, retur og nisje

  (08.09.23) I denne artikkelen har vi samlet litt praktisk informasjon fra lammesesongheftet, som blant annet hva som er viktig å tenke på ved innmelding og levering av dyr, retur av slakt og skinn og nisje.

 • Misvisende avisartikkel om lånekravet fra bankene

  (07.09.23) Nationen presenterte 6. september en nyhetssak som gir inntrykk av at Nortura har kommet i brudd med bankenes krav til finansielle nøkkeltall, dette er misvisende om Norturas reelle finansielle situasjon.