Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

  (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

 • Bli med på Gris i ‘19

  (Oppdatert 08.07.19) Gris i ‘19 er arenaen for fremtidsbønder, hvor deling av kunnskap er i fokus. Kongressen er fullstappet av fagforedrag på internasjonalt nivå, tilpasset norske svineprodusenters hverdag. På nettportalen finner du programmet for kongressen, presentasjon av foredragsholdere og de ulike foredragene.

 • Feriestengte Nortura-fabrikker i sommer

  (Oppdatert 01.07.19) Noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie, her er en oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting og utlevering av retur/nisjeslakt.

 • Prior-egg på plass hos Rema 1000

  (01.07.19) Rema 1000 valgte Nortura som sin hovedleverandør på egg i februar, og har store ambisjoner for våre egg. Denne uken er egga på plass i butikk.

 • Retur av slakt, nisjeslakt og medlemskjøp

  (Oppdatert 28.06.19) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning. Skal du fremby slaktet til andre er det ikke lenger Returslakt, men det vi kaller Nisjeslakt.

 • Omsetningsavgiften for 2019

  (Oppdatert 25.06.19) Landbruks- og matdepartementet har fastsatt satser for omsetningsavgift i 2019. For storfe, sau/lam og gris fastsetter departementet maksimalsatser, mens Omsetningsrådet fastsetter satsene gjennom året innenfor disse.

 • Nytt telefonnummer til medlemssenteret

  (Oppdatert 24.06.19) Nortura Medlemssenter fikk fra 31. mai nytt nummer – 95 51 84 00. NB: Ansatte sine nr som starter med 9551xxxx kan ikke benyttes til å sende sms til.

 • Nortura profilklær

  (Oppdatert 23.06.19) Nortura SA har avtale med Bekken & Strøm AS om Norturaprofilerte klær og utstyr. Dette gjør at du som Norturamedlem kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, sko, profilprodukter og andre profilklær direkte fra nettbutikken.

 • Nortura og Drømmeturer med ny fagtur til Cuba i februar

  (Oppdatert 21.06.19) Denne turen til Cuba er satt opp etter at det ble venteliste på november-turen. Turene til Cuba har kommet i stand etter mange henvendelser fra bønder som ikke kan reise på sommeren. Det er vanligvis fantastisk vær på Cuba i februar, denne turen er fra 19. februar til 1. mars.