Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Årets kretsmøteinvitasjon sendes deg på e-post

  (07.02.22) Invitasjonen til årets kretsmøter går nå i disse dager ut alle eiere på e-post, invitasjonen inneholder en lenke til møtested, valgkomiteinnstillinger og eventuell tilleggsinformasjon for møtet i alle de 138 kretsene i Nortura.

 • Nortura Medlemssenter – sterk jobb i frontlinjen

  (04.02.22) Med flere systemer ute av drift grunnet dataangrepet, måtte Norturas frontlinje – medlemssenteret tenke kreativt. Selv med et fortsatt høyt arbeidspress, står de på tidlig som seint – for våre over 17000 eiere.

 • Ofte stilte spørsmål etter dataangrepet

  (04.02.22) Hvorfor får jeg ikke logget inn på Min Side? Hvor finner jeg slaktedata? Løsning for avregningssammendrag – årsoppgave for 2021? Her er ofte stilte spørsmål etter dataangrepet i Nortura.

 • Kvantumstillegg for 2021 avregnet

  (03.02.22) Nortura har nå avregnet kvantumstillegg for 2021 for gris, småfe og storfe, for disse dyreslagene utbetales kvantumstillegget i morgen, fredag 4. februar. For fjørfekjøtt og egg kjøres avregningen i dag, med utbetaling mandag 7. februar. Totalt kvantumstillegg som utbetales fra Nortura i denne runden er på vel 68 mill. kr.

 • Nortura styrker bondens økonomi

  (02.02.22) Som følge av kraftig økning i bondens kostnader besluttet Norturas konsernstyre 1. februar å øke planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE) ekstraordinært med virkning fra 28. februar.

 • Prisløyper engrosprisendringer 1. halvår 2022

  (Oppdatert 02.02.22) Konsernstyret i Nortura vedtok 18. oktober 2021 planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 1. halvår 2022. Konsernstyret vedtok 1. februar 2022 en økning av engrosprisene gjeldene fra mandag 28. februar. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.

 • Nortura hever utbetalingsprisen på kylling og kalkun

  (26.01.22) Unormalt høye kostnadsøkninger de siste månedene presser økonomien i landbruket kraftig. Det jobbes derfor på flere fronter med tiltak som kan være med på å avlaste den meget krevende økonomiske situasjonen mange bønder befinner seg i om dagen.

 • Tenk sikkerhet, bytt ditt passord

  (26.01.22) Landbrukets Dataflyt oppfordrer alle til å bytte passord for å holde god sikkerhet. Vi ønsker å øke sikkerheten i alle ledd av verdikjeden, derfor er det viktig å benytte et sterkt passord.

 • Nortura blir deleier i Steinsland & Co

  (24.01.22) Familien Steinsland på Jæren selger to tredel av aksjene i Steinsland & Co til Nortura. Nortura blir dermed deleier i rugeriselskapet sammen med familien Steinsland.