Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Renteøkning i Nortura SA sin Låneinnskuddsordning!

  (20.02.20) Med bakgrunn i utviklingen i markedsbetingelser på bankinnskudd, har Nortura SA funnet det riktig å justere rentesatsen på låneinnskudd i Nortura SA gjeldende fra 01.03.2020. Det er i tillegg besluttet å fjerne den lave satsen for beløp under kr 50 000,-

 • Nortura ønsker mer storfekjøtt – ekstra avtaletillegg på kr 0,65 innføres 16. mars!

  (18.02.20) Norturas slakting de første ukene i 2020 er i tråd med prognosene og innmeldingstallene fremover er som forventet. Etterspørselen er god, slik at det er underdekning i markedet. For å møte økt etterspørsel fremover mot sommeren starter prisopptrappingen mandag 16. mars, Nortura ønsker nå å forsterke denne ved å innføre Ekstra avtaletillegg på kr 0,65 fra samme dato!

 • Nortura fagtur til Irland og Wales – UK

  (Oppdatert 16.02.20) Vil du bli med Nortura og Drømmeturer til Irland og Wales – UK fra 21. til 29. juli 2020. En tur som har litt av alt, landsbygda i Wales med sine 10 millioner sauer, vi skal hjem til bønder, og besøke store landbruksutstillinger. Det er nå per 15. februar 10 ledige plasser på turen.

 • Gode øyremerkevaner

  (Oppdatert 14.02.20) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.

 • Nyheter fra Gilde

  (13.02.20) Sist uke viste vi de spennende nyhetene fra Prior som kommer i dette lanseringsvinduet – Gilde har også flere spennende nyheter fra uke 8. En serie i «Kjøtt og grønt» og to nye middagspølser med nye smaker, i tillegg til burger av får.