Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Får du e-post fra Nortura?

  (Oppdatert 17.01.24) Havner e-posten i søppelmappa, eller mottar du ikke e-post fra Nortura? Vi sender ofte ut Nyhetsbrev og Eierbrev, og ser at noen har meldt seg av (unsubscribe) fra å motta. Har du gjort det må du være OBS på at vi ikke får sendt deg informasjon gjennom systemet vi bruker, og vil være utelatt til du melder deg på igjen. Kommer avregningsbrevet eller fakturaen i søppelboksen, da oppfordrer vi deg å "klarere" avsenderen.

 • 20 % rabatt – bestill øremerker til lamma innen 20. januar!

  (Oppdatert 16.01.24) Sesongens sauemerkekampanje startet 1. november i fjor og har rabatt på bestillinger fram til 1. mars. I tillegg gir Nortura fortsatt kr 12,- i pristilskudd for kjøp av det elektroniske øremerket OS ID E24. Sammen med rabatten fra OS ID / MSD Animal Health gjør dette at du får en svært gunstig pris på norskproduserte øremerker av høy kvalitet. Du oppnår 20 % rabatt på bestillingen fram til og med 20. januar!

 • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

  (Oppdatert 05.01.24) Innmeldingsfrister for slakt og livdyr i Nortura. Innmelding på Min side eller på telefon til Nortura Medlemssenter, tlf. 955 18 400.

 • Renteendring i Nortura SA sin Låneinnskuddsordning

  (02.01.24) Med bakgrunn i utviklingen i markedsbetingelser på bankinnskudd, har Nortura SA funnet det riktig å heve rentesatsen på låneinnskudd i Nortura SA til 5,50 %, gjeldende fra 1. februar. Dette er den åttende renteøkningen på innskuddsordningen siden høsten 2022.

 • Kontraktsrente (medlemsrente)

  (Sist endret 02.01.24) Kontraktsrenten (medlemsrenten) fastsettes av Nortura SA og gjelder ved avtalt kreditt utover 14 dager ved kjøp av livdyr. Av salgsvilkårene for kjøp av livdyr med kreditt følger det at rentesatsen skal varsles på Norturas medlemssider.

 • Lavere vekter er viktig for å sikre markedsbalanse i 2024

  (24.10.23) Fra mandag 1. januar reduseres prisen på gris over 87 kg, dette gjøres for å få bedre markedsbalansen i 2024. Det er svært viktig at alle produsenter følger opp med lavere vekter for at markedet raskest mulig skal komme i balanse.