Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Endringer i utbetalingspriser på storfekjøtt, 2018 - 2019

    (Oppdatert 07.08.19) Det er for tiden mange diskusjoner om utviklingen i prisen som produsentene får for storfekjøtt. Mange har relatert dette til det nye objektive klassifiseringssystemet. Men det er mange elementer som påvirker prisene, og det være krevende å få med seg alt. Hva påvirker prisen på storfekjøtt? Hva har egentlig skjedd det siste året og hvorfor?

  • Endre Østbø død i drukningsulykke

    (05.08.19) Det var med sjokk og stor sorg vi fikk melding på fredagskvelden om at Endre Østbø (60) fra Dønna i Nordland var omkommet i en drukningsulykke.

  • Reisebrev fra fagtur 2019

    (19.07.19) Nortura sin fagtur til Østerrike – Sveits – Italia 3.-12. juli hadde noe for alle interesser. Vi besøkte fjellbruk med kulturlandskap i Sveits, Alpene, Venezia i Italia, og ikke minst vingård og prøvesmaking på parmaskinke. Her er reisebrev fra Nortura sin representant på turen, Bengt Egil Elve.

  • Lammesesongen 2019 – infohefte

    (Sist oppdatert 18.07.19) Sesongen 2018 fikk en brå start på grunn av tørke, og at mange som har sau på innmarksbeite ønsket å slakte lam tidlig. Ved utgangen av august hadde vi slakta over 13 000 flere lam enn vi gjorde i 2017. Til tross for krevende produksjonsforhold, greide likevel sauebonden i Nortura å levere lam med god slaktekvalitet.

  • Produsentregisteret SA og Landbrukets Dataflyt SA fusjonerer

    (09.07.19) Ekstraordinære årsmøter i Landbrukets Dataflyt SA og Produsentregisteret SA 15. februar 2019 har vedtatt at Produsentregisteret SA og Landbrukets Dataflyt SA blir én organisasjon. Den nye organisasjonen beholder Produsentregisterets organisasjonsnummer, men viderefører navnet Landbrukets Dataflyt SA.

  • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

    (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

  • Bli med på Gris i ‘19

    (Oppdatert 08.07.19) Gris i ‘19 er arenaen for fremtidsbønder, hvor deling av kunnskap er i fokus. Kongressen er fullstappet av fagforedrag på internasjonalt nivå, tilpasset norske svineprodusenters hverdag. På nettportalen finner du programmet for kongressen, presentasjon av foredragsholdere og de ulike foredragene.