Nyhetsartikler - arkiv 2023


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

 • Premiert slakting av kalv – alle plassene er fylt opp

  (Oppdatert 11.12.23) Formålet med premiert kalveslakting er å redusere tilførsler av storfe i slutten av 2024 og begynnelsen av 2025. Det slaktes normalt en del kalv som inngår i ordinære varestrømmer. Nå er det behov for å øke kalveslaktingen noe for å oppnå markedsbalanse raskere. Alle plassene til premiert slakting av kalv er nå fylt opp!

 • Julemat fra PRIOR

  (07.12.23) PRIOR ønsker alle en hvit jul. Med PRIOR får du smaksrike og litt sunnere juleprodukter, samtidig kan du få en tradisjonsrik jul.

 • Dyrevelferdsprogrammet for sau rulles ut for første pulje

  (05.12.23) Nå i desember får de første saueprodusentene varsel om hva de trenger å gjøre for å oppfylle kravene i dyrevelferdsprogrammet for sau. Fristen for å gjennomføre veterinærbesøk og obligatorisk kurs for denne puljen er ved utgangen av mars.

 • Julekampanje fra Gilde

  (01.12.23) I hele desember vil det være Gilde jul i «alle kanaler». Det vil være kampanjer på TV, reklame utendørs, på kino og ulike digitale plattformer. Den beste julematen får du fra våre bønder!

 • Nye Nortura Tønsberg er landets største svine-anlegg

  (18.11.23) Etter flere år med utbygging og oppgradering kunne Nortura Tønsberg endelig åpne det som er Norges største industrielle satsing på svin. Det nye anlegget har kapasitet til å håndtere tre ganger mer volum enn før – samtidig er det blitt ett av Norges mest moderne kjøttforedlings-anlegg.

 • Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter

  (17.11.23) Nortura hanket inn hele 24 medaljer og en norgesmestertittel da Norgesmesterskapet i kjøttprodukter ble avholdt torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.

 • Prognosen – redusert produksjon av gris og storfe i 2024

  (15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.