Nyhetsartikler - arkiv 2023


For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no

  • Gilde Pølsemakerens Beste på sommerturné

    (09.08.23) Pølsemakerens Beste har i sommer vært på turné! Siste stopp på sommerturneen var på EUROSPAR Brokelandsheia, en av Norges fineste og største butikker i SPAR kjeden. Mange hyggelig kunder fra fjern og nær, også noen Nortura produsenter fra andre steder i landet som var på ferie var innom.

  • Satser omsetningsavgift 2023

    (Oppdatert 22.08.22) På grunn av større overskudd av helt slakt enn forventet, må mer kjøtt legges inn på reguleringslager. Det medfører økte kostnader i markedsreguleringen. Derfor vedtok Omsetningsrådet 22. august å øke satsene for omsetningsavgift i høst.

  • Samlet næring for kjøtt og melk med lavere klimaavtrykk

    (03.07.23) En samlet næring arbeider for å få norsk landbruk enda mer klimavennlig og konkurransedyktig. Nortura har pågående forsøk med fôring av NRF okser på Mære Landbruksskole, Tine har forsøk i melkeproduksjon, og Geno tar lavere metan utslipp med i avlsmål.

  • Nortura endrer produsent- og industristrukturen på kylling

    (29.06.23) Nortura har vedtatt en omstillingsplan for industri- og produsentstrukturen for kylling. Planen innebærer at Nortura ønsker å tre ut av avtalen med Ytterøykylling om bygging av et felles slakteri på Røra. Samtidig vil Nortura starte et arbeid med gradvis omstilling av kyllingprodusentene i Midt-Norge.

  • PRIOR wienerpølser 20 år

    (23.06.23) Kyllingpølser gikk fra wiener til winner. Det er nå 20 år siden PRIOR lanserte wienerpølser, men det gikk ikke stille for seg. Visste du at den utløste en kjøttkrangel?

  • Prognosen – lavere salg av gris og storfe i 2023

    (21.06.23) Salget av svin og storfe er noe lavere enn forventet. Vi oppfordrer svineprodusentene til å levere noe lettere gris og at produsenter med midlertidig konsesjon fortsetter å tilpasse seg nytt konsesjonsregelverk før fristen. Tilførslene av storfe kan i sommer bli drevet opp av tørke og fôrmangel, men det er usikkert.

  • Gir støtte til bønder i Ukraina

    (20.06.23) 10 prosent av jordbruksjorda i Ukraina er minelagt. Nortura bidrar nå med 100.000 kroner til Norges Bondelag og Norsk Folkehjelps mineryddingskampanje for å få ryddet jorda og bidra til ukrainsk matproduksjon.

  • Forbered deg om sommeren blir tørr

    (08.06.23) – Spesielt på Øst- og Sørlandet merkes behovet for nedbør, men vi må huske på at sesongen er lang og en redusert 1. slått kan kompenseres med en god 2. og eventuelt 3. slått. Under tørkesommeren 2018 ble det gjort mange gode erfaringer som kan brukes, sier Ole Anders Fjeldberg, fagsjef storfe i Nortura.

  • Ivar vil ha sterkere satsing på slakteavfall

    (15.06.23) Fra orkesterplass i havbruksnæringa har Ivar Strand sett lakseoppdrettere skape store verdier av rest- og biprodukter. Som nytt styremedlem i Nortura SA, vil han ha en sterkere satsing på slakteavfall.

  • Bedret resultat og omsetningsvekst for Nortura

    (12.06.23) Omsetningen vokser med rundt en milliard kroner sammenliknet med første tertial i fjor, mens resultat før finansposter, skatt og avskrivninger (EBITDA) øker fra 42 til 144 millioner kroner i samme periode.