Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Nortura innfører effektivitetstillegg på sau

  (29.07.20) På grunn av eksport og godt salg er markedssituasjonen på sau i endring. Prisene er på veg opp, Nortura følger opp dette ved å innføre et effektivitetstillegg på kr 3,- pr kg for sau og ungsau for levering i ukene 32-35 og 43-45. 

 • Kalvebonus innføres fra 3. august

  (17.07.20) Nortura innfører kalvebonus på kr. 500,- pr dyr fra mandag 3. august. Bonusen utbetales på fôringsokser som oppnår kvalitetstillegg.

 • Produsenter med høg A-eggprosent

  (07.07.20) For tre år siden startet Team Egg med å løfte fram de produsentene som har de beste resultatene gjennom Nortura eggkontroll for henholdsvis A-eggprosent og dødelighet.

 • Åpnet medlemsbutikk i Møre og Romsdal

  (06.07.20) Fredag 3. juli åpnet Nortura medlemsbutikk i Møre og Romsdal. Den etterlengta medlemsbutikken er lokalisert på Vikebukt i Vestnes kommune, og har åpent tirsdag, torsdag og fredag.

 • Nortura moderniserer Joika

  (02.07.20) Etter 60 år med den karakteristiske Joika-boksen, vil Nortura nå endre navn og design. – Tiden er moden for et skifte, sier merkevaredirektør.

 • Lammesesongen 2020 – Betre marknadssituasjon

  (02.07.20) Sesongen 2019 var ein typisk "normal"-sesong, med normalt tidlege beiter, gode grasavlingar, ingen endring av teljedato og andre element som er med å påverkar slaktinga av sau og lam.

 • Nortura Rudshøgda nominert til Mangfoldsprisen 2020

  (01.07.20) Norturas anlegg på Rudshøgda samler 25 nasjonaliteter på arbeid i uka. Nå er de nominert til Mangfoldsprisen, som er Statens utmerkelse for fremragende bruk av etnisk mangfold og innvandreres kompetanse i arbeidslivet.