Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(28.05.18) Fra 1. juni er det ikke lenger mulig å melde inn slakt på Min side uten å ha aktivt KSL. Det betyr at produsent uten aktivt KSL må melde inn slakt ved å ringe Medlemssenteret.
(Sist endret 14.05.18) Nortura har elektronisk avregningsbrev for alle leverandører og medlemmer, avregningsbrevet sendes som e-post. Kun om du har reservert deg mot å få det på e-post vil det sendes i posten. Det er dermed viktig at du registrerer deg i Landbrukets Dataflyt så regnskapsfører får tilgang til dine avregninger.
Fra 1. april 2018 er kjøtt- og fjørfebransjen enige om en ny avtale om at bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge" merking. Det betyr en delt varestrøm for å skille ut egg/slakt som kommer fra gårdsbruk uten aktivt KSL-system, og avregningsprisen blir redusert med 20 % (kr 1 per kg for egg).
(22.01.18) Det er et krav i regelverket at alt husdyrhold av storfe, småfe og svin skal være registrert hos Mattilsynet. Kravet gjelder uansett antall dyr på produksjonsenheten.
(22.02.17) Det er nå åpnet for å registrere faktura på e-post for medlemmer i Nortura. Dersom du ønsker faktura på e-post for dine livdyrkjøp og rådgivningstjenester kan du kontakte ditt lokale Medlemssenter for registrering.
(Sist endret 02.01.17) Folk den viktigste smittekilden til MRSA i norske husdyrbesetninger. MRSA har en betydelig større utbredelse blant folk enn blant norske husdyr. Personer som er bærere av MRSA og som har tett kontakt med husdyr kan overføre denne smitten til dyra. Dette gjelder både i svine-, storfe- og småfebesetninger. Et avgjørende tiltak for å hindre MRSA-smitte er derfor å teste personer som kan ha økt risiko for å være MRSA-bærere.
(Sist endret 02.01.16) Hva er engrospris, hva er målpris, hvordan beregnes avregningsprisen og hva ligger av elementer i nettonoteringen. Her følger et kort kurs over temaet.