Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

  • Nytt produsentnummer i deler av landet, og dyreholds-ID på storfe fra 1. januar

    (Sist oppdatert 10.12.19) Fra og med 1. januar 2020 vil store deler av landet få nye fylkes- og kommunenummer. Produsenter i de berørte områdene vil som følge av dette få nytt produsentnummer. Alle storfeprodusenter har nå fått tildelt dyreholds-ID fra Mattilsynet. Kalver født etter 1. januar 2020 skal merkes med øremerker med dyreholds-ID.

  • Ringorm påvist i Rogaland og Oppland

    (Sist oppdatert 03.12.19) Det er tidligere i høst påvist ringorm i Rogaland, og nå også i Oppland ifølge Mattilsynet. Vi minner om viktigheten av å hindre smittespredning gjennom å unngå unødvendig kontakt med andre besetninger, bruk av smittesluse, beskyttelsesklær og desinfeksjon.

  • Nortura profilklær

    (Oppdatert 25.11.19) Nortura SA har avtale med Bekken & Strøm AS som gjør at du som Norturaeier kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, sko, profilprodukter og andre profilklær direkte fra nettbutikken.

  • Prognosen 2020 – per november 

    (14.11.19) For gris prognoseres det i 2020 et overskudd for året som følge av et stagnerende salg. Eksportvolumet for 2020 ligger i praksis allerede klart på reguleringslager. Derfor er det viktig at svineprodusentene fortsatt bidrar med frivillig reduksjon av produksjonen for å unngå overproduksjon. For sau og lam viser prognosen at vi fortsatt har en utfordring med mye sau i markedet. Det ligger også mye lam på reguleringslager. For egg viser prognosen et overskudd og at det ikke er rom for nyetableringer.

  • Meld inn livdyr på Min side!

    (04.11.19) Melder du inn slaktedyr på Min side, men ikke fôringskalven? Det er minst like enkelt – og vi oppfordrer alle til å bruke Min side til innmelding.

  • Forklaring på slakteoppgjør

    (Oppdatert 01.11.19) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.