Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Nortura SA Årsmelding

  Nortura SA er et resultat av fusjon mellom Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA. Nedenfor finner du hver av selskapenes årsmeldinger tilbake til 2003, samt for Nortura BA fra 2006 - 2008 og Nortura SA fra 2009 fram til siste år.

 • Resultatforbedring i Nortura

  (14.02.24) Nortura leverer en resultatforbedring på over en halv milliard kroner i 2023. Driftsresultatet endte (EBIT) på 258 millioner kroner, og Norturas omsetning er for første gang over 30 milliarder kroner.

 • Bor det 5 millioner kjøtthuer i dette landet?

  (06.02.24) Gilde er ute med ny, offensiv reklamekampanje om kjøttets plass i et sunt kosthold. Gjennom printannonser og 30 sek podcast- og radiospotter, adresseres kostholdsdebatten – med både alvor og glimt i øyet.

 • Ringorm er påvist på storfebesetninger i Trøndelag

  (Oppdatert 29.01.24) Nå har det blitt et tydeligere bilde av smittesituasjonen på ringorm i Trøndelag, og den mest akutte fasen er på hell. Næringen mener det nå er tid for å vurdere oppstart av forsiktig livdyromsetning, justere soneinndelinger og smittebegrensende tiltak. Endringer av soner og tiltak gjelder fra 23. januar.

 • Livdyrmarkedet per januar 2024

  (26.01.24) Balanse på fôringsdyr, økende underskudd avlsdyr melk. – Ikke uventa gir fokus på å øke melkeproduksjon et underskudd av drektige og lakterende kvige/ku i hele landet, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

 • Filmen SAU kaster lys over norsk matproduksjon

  (24.01.24) I en tid der autentiske historier og en dypere forståelse for landbrukets virkelighet er viktigere enn noensinne trekker vi oppmerksomheten mot dokumentarfilmen Sau som har kinopremiere den 26. januar. I filmen møter du Norturabonden Rakel Nystabakk fra Sørfold i Nordland som har overtatt familiegården.