Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Nortura kutter hermetikk for miljøet

  (06.02.20) Nortura har investert 50 millioner kroner i ny pakketeknologi og bytter ut emballasjen til nesten 4 millioner hermetikkbokser med kartong for langtidsholdbar mat. Det kutter CO2-utslippene fra emballasjen med inntil 80 prosent.

 • Ny virksomhet på Otta

  (28.01.20) Ny satsing i Norturas lokaler skal sikre lønnsom produktforedling på Otta. – Lønnsomheten for Nortura ligger som alltid i bunn, men vi er glade for at dette også kan gi nye arbeidsplasser, sier styreleder Vaag.

 • Årsoppgjør kvantumstillegg

  (22.01.20) Mandag 27. januar utbetales kvantumstillegget på gris og småfe, samt egg og hvitt kjøtt. Det utbetales 34 mill. kr for rødt kjøtt og 7,5 mill. kr for egg og fjørfe.

 • Fjols til fjells

  (21.02.20) Bli med Gilde og storfilmen Fjols til fjells på en helsprø kampanje som feirer norske tradisjoner og deilig mat fra Gilde.

 • Slakte sau etter 1. mars – lønner det seg?

  (17.01.20) Vi småferådgivere har registrert at en del produsenter holder igjen sau, for å slakte de etter telledato 1. mars. Grunnen er å søke om husdyrtilskudd. Dette gjelder både produsenter som skal avvikle drifta og de som skal ha normal utrangering. Et godt fôrår i 2019, med små muligheter til salg av fôr til en grei pris, gjør nok det å holde igjen sauen til etter telledato, som interessant.

 • Nortura Medlemssenter scorer høyt på tilfredshet

  (17.01.20) – Medlemssenteret får en score på 9,1 av 10 fra eierne i 2019. Med 90.000 inngående telefoner, 11.500 e-post, full oppetid på nytt telefonsystem, og et slikt resultat på undersøkelsen, er vi godt fornøyd, sier medlemssenterleder Monika Solberg.