Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Følg kyllingene våre direkte fra kyllinghuset

  (26.09.22) Onsdag 21. september lanserte Animlia et nasjonalt informasjonsprosjekt for å bygge mer kunnskap om norsk kyllingproduksjon. Nå kan du følge kyllingene til vår Norturaprodusent Lars-Otto Grundt via live stream.

 • Tilskudd til midlertidig opphold i eggproduksjon

  (Oppdatert 23.09.22) Omsetningsrådet har vedtatt en forskrift som gjør at produsenter kan kompenseres for et midlertidig opphold i eggproduksjon. Målet for tiltaket er å bedre markedsbalansen for egg i 2023.

 • Har dyra merker?

  (14.09.22) Fra tid til annen opplever vi at det kommer inn storfe som mangler ett eller begge merkene.

 • Nortura opp to plasser på internasjonal dyrevelferdsmåling

  (13.09.22) En internasjonal dyrevelferdsmåling publisert i dag av Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) viser at Nortura klatrer to plasser til nest beste plass i en global dyrevelferdsmåling. Målingen gjennomføres årlig og viser hvordan matprodusenter over hele verden rapporterer arbeidet med dyrevelferd.

 • Profilklær fra Nortura

  (Oppdatert 09.09.22) Som Norturaeier kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, jakker, sko, andre profilklær- og produkter direkte fra nettbutikken til Ahlsell (tidligere nettbutikken til Bekken & Strøm).

 • Kjøp Gilde Turmat og vinn Svalbard-tur

  (08.09.22) I forbindelse med 71° nord der Gilde Turmat er sponsor vil det i uke 37-39 være en forbrukerkonkurranse i butikk. Konkurransen går ut på å kjøpe Gilde Turmat og skanne QR-koden på baksiden, med muligheten for å vinne en tur til Svalbard.

 • Nortura justerer ned slaktetrekket på småfe

  (08.09.22) Etter en helhetsvurdering har Nortura valgt å justere ned det varslede slaktetrekket på sau og lam fra henholdsvis 48 øre for sau/ungsau/vær og 55 øre for lam, til 29 øre for begge kategorier.