Nortura beholder skjæring og produksjon i Malvik

(13.03.25) Norturas utredning om fremtiden ved anlegget i Malvik er klar. Skjæring av storfe og produksjonen av ferske deiger og burgere ved anlegget beholdes.

Storfeskjæring ved Nortura Malvik. Foto: John Trygve Tollefsen, Nortura

I september 2024 varslet Nortura en utredning av å flytte skjæring av storfe, samt produksjon av ferske deiger og burgere, fra Malvik til Rudshøgda. Denne produksjonen berører nesten 70 ansatte i Malvik. Nå er det konkludert.  

 – Vi har gjennomført en stor og grundig utredning hvor vi har samlet og vurdert fakta. Konklusjonen er at vi registrerer en god lønnsomhet ved Nortura Malvik. Vi fortsetter med både skjæring av storfe og produksjon, og ser en framtid for Nortura Malvik, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen. 

Skjæring av storfe, produksjon av burgere og ferske deiger, samt tilliggende funksjoner berører i underkant av 70 av dagens arbeidsplasser ved Nortura Malvik. Det produseres populære produkter som Gilde Kjøttdeig, Gilde Karbonadedeig og Gilde Hamburger. 

– Det er gledelig at vi kan konkludere med at denne produksjonen og disse arbeidsplassene blir i Malvik og Trøndelag. Trøndelag er et av våre viktigste råvarefylker, med dyktige bønder i hele fylket, og vi har omfattende aktivitet i regionen med to store slakterier og et eggpakkeri, sier Panengstuen. 

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen ved Nortura Malvik. Foto: John Trygve Tollefsen, Nortura

Utredningen som er gjennomført er en del av industriutviklingsplanen i Nortura, der slakting av storfe, småfe og svin er desentralisert, mens skjæring og foredling samles på færre steder. 

– Utredningen viser både høyere kostnader for å flytte produksjonen, samt lavere innsparinger enn forventet. Nortura Malvik har gjort grep som øker effektiviteten og lønnsomheten, og i sum er vår konklusjon helt entydig på at vi beholder denne produksjonen der den er i dag, sier Lisbeth Svendsen, konserndirektør for Nortura Produksjon.