Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Satser omsetningsavgift 2022

  (Oppdatert 18.02.22) Satsene for omsetningsavgiften 2022 ble vedtatt av Omsetningsrådet 6. desember, satsene tilsvarer de konsernstyret i Nortura hadde foreslått. Omsetningsrådet har i tillegg vedtatt å redusere omsetningsavgiften for lam, sau og svin med virkning fra 28. februar, de nye satsene er satt inn.

 • Vinn billetter til Holmenkollen skifest

  (08.02.22) Hvem har ikke drømt om VIP-billetter til Holmenkollen Skifestival? Fortell oss hvem du vil heie frem norske gull med, og bli med i trekningen! Kampanjen og konkurransen foregår fram til 6. mars.

 • Årets kretsmøteinvitasjon sendes deg på e-post

  (07.02.22) Invitasjonen til årets kretsmøter går nå i disse dager ut alle eiere på e-post, invitasjonen inneholder en lenke til møtested, valgkomiteinnstillinger og eventuell tilleggsinformasjon for møtet i alle de 138 kretsene i Nortura.

 • Nortura Medlemssenter – sterk jobb i frontlinjen

  (04.02.22) Med flere systemer ute av drift grunnet dataangrepet, måtte Norturas frontlinje – medlemssenteret tenke kreativt. Selv med et fortsatt høyt arbeidspress, står de på tidlig som seint – for våre over 17000 eiere.

 • Ofte stilte spørsmål etter dataangrepet

  (04.02.22) Hvorfor får jeg ikke logget inn på Min Side? Hvor finner jeg slaktedata? Løsning for avregningssammendrag – årsoppgave for 2021? Her er ofte stilte spørsmål etter dataangrepet i Nortura.

 • Kvantumstillegg for 2021 avregnet

  (03.02.22) Nortura har nå avregnet kvantumstillegg for 2021 for gris, småfe og storfe, for disse dyreslagene utbetales kvantumstillegget i morgen, fredag 4. februar. For fjørfekjøtt og egg kjøres avregningen i dag, med utbetaling mandag 7. februar. Totalt kvantumstillegg som utbetales fra Nortura i denne runden er på vel 68 mill. kr.

 • Nortura styrker bondens økonomi

  (02.02.22) Som følge av kraftig økning i bondens kostnader besluttet Norturas konsernstyre 1. februar å øke planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE) ekstraordinært med virkning fra 28. februar.