Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Ringorm er påvist på storfebesetninger i Trøndelag

  (Oppdatert 29.01.24) Nå har det blitt et tydeligere bilde av smittesituasjonen på ringorm i Trøndelag, og den mest akutte fasen er på hell. Næringen mener det nå er tid for å vurdere oppstart av forsiktig livdyromsetning, justere soneinndelinger og smittebegrensende tiltak. Endringer av soner og tiltak gjelder fra 23. januar.

 • Livdyrmarkedet per januar 2024

  (26.01.24) Balanse på fôringsdyr, økende underskudd avlsdyr melk. – Ikke uventa gir fokus på å øke melkeproduksjon et underskudd av drektige og lakterende kvige/ku i hele landet, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

 • Filmen SAU kaster lys over norsk matproduksjon

  (24.01.24) I en tid der autentiske historier og en dypere forståelse for landbrukets virkelighet er viktigere enn noensinne trekker vi oppmerksomheten mot dokumentarfilmen Sau som har kinopremiere den 26. januar. I filmen møter du Norturabonden Rakel Nystabakk fra Sørfold i Nordland som har overtatt familiegården.

 • Husk brøyting og strøing for å gi gode kjøreforhold for dyrebilen

  (23.01.24) Over store deler av landet er det nå snø- og isveier, det er svært utfordrende forhold enkelte steder. Selv om de fleste er flinke til å sørge for gode og trygge veiforhold minner vi om at alle har et ansvar for at dyrebilen- eller eggbilen kommer trygt fram. Vurderer sjåførene sikkerheten for dårlig må de rett og slett snu.

 • Får du e-post fra Nortura?

  (Oppdatert 17.01.24) Havner e-posten i søppelmappa, eller mottar du ikke e-post fra Nortura? Vi sender ofte ut Nyhetsbrev og Eierbrev, og ser at noen har meldt seg av (unsubscribe) fra å motta. Har du gjort det må du være OBS på at vi ikke får sendt deg informasjon gjennom systemet vi bruker, og vil være utelatt til du melder deg på igjen. Kommer avregningsbrevet eller fakturaen i søppelboksen, da oppfordrer vi deg å "klarere" avsenderen.

 • Renteendring i Nortura SA sin Låneinnskuddsordning

  (02.01.24) Med bakgrunn i utviklingen i markedsbetingelser på bankinnskudd, har Nortura SA funnet det riktig å heve rentesatsen på låneinnskudd i Nortura SA til 5,50 %, gjeldende fra 1. februar. Dette er den åttende renteøkningen på innskuddsordningen siden høsten 2022.

 • Kontraktsrente (medlemsrente)

  (Sist endret 02.01.24) Kontraktsrenten (medlemsrenten) fastsettes av Nortura SA og gjelder ved avtalt kreditt utover 14 dager ved kjøp av livdyr. Av salgsvilkårene for kjøp av livdyr med kreditt følger det at rentesatsen skal varsles på Norturas medlemssider.