Nyheter/pressemeldinger

Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.

Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.

 • Våre nye filmstjerner

  (31.03.20) Etter å ha sett den nye reklamefilmen til Gilde så var det slett ikke ufortjent at Per Jarle Myklebust og Geir Thomas Myklebust fra Byrkjelo fikk overrakt blomster av kretsleder Steinar Evebø i kretsmøtet i Gloppen i februar.

 • Reduksjon i verdi på storfehuder

  (27.03.20) Alle markeder påvirkes av Korona viruset. I Italia er all industri som ikke er samfunnskritisk industri beordret stengt. Italia er det desidert viktigste landet for garving i Europa og står for ca. 70 % av Norturas omsetning av storfehuder.

 • Kretsutvalgene i Nortura

  (Sist oppdatert 26.03.20) Her finner du oversikt på ledere og medlemmer i kretsutvalgene for 2020-2021.

 • Hvordan skal du forholde deg for å begrense smitterisiko når du får dyrebil på gården?

  (Oppdatert 24.03.20) Norturas dyrebilsjåfører vil være i kontakt med mange bønder i løpet av sin arbeidsdag. Sjåførene er nøkkelpersonell som det er viktig å holde friske, men som samtidig kan spre smitte dersom sjåfør selv er smittebærer uten å vite det. Derfor har vi innført strenge tiltak for å minske smittefaren i forbindelse med henting av dyr. Rådene vil også gjelde når Nortura henter egg på gården.

 • Stopp i retur og begrenset nisje

  (Oppdatert 18.03.20) Nortura må prioritere sine ressurser og produksjon strengt pga av koronasituasjonen, det viktigste nå er å ha fullt fokus på å opprettholde forsyningsplikten av matvarer til forbrukerne. Vi har derfor stoppet mulighetene for å melde inn returslakt og nisjeslakt på Min Side.

 • Retur av slakt, nisjeslakt og medlemskjøp

  (Oppdatert 18.03.20) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning. Skal du fremby slaktet til andre er det ikke lenger Returslakt, men det vi kaller Nisjeslakt.